Det handler om kynisme

ISTANBUL (Dagbladet): Drillo hørte sikkert støyen fra Ali Sami Yen stadion der han satt på et hotellrom ikke så langt unna. Og hadde det ikke vært for den samme støyen, så hadde sikkert Rosenborg-spillerne hørt verdens største fotballkynikers fortvilte skrik i minuttene etter pause.


SLAGET TAPT: I går syndet RBK-spillerne mer enn de har gjort på et par sesonger i Mesterligaen.

Ett eller annet sted i bortegarderoben på Ali Sami Yen ble det gjenglemt et helt sentralt fotballbud mellom klokka halv elleve og kvart på elleve lokal tid i går kveld.

Tre kvarter og en dusj seinere ble det sannsynligvis oppdaget av en gjeng norske fotballspillere som garantert ikke gjør den samme forglemmelsen en gang til.

Men der og da var det alt for seint. Trøsten er at Rosenborg alltid har hatt en mesterlig evne til å lære av sine egne feil.

Og kanskje aller viktigst i innspurten av Mesterligaen:

  • Løpet er slett ikke kjørt i forhold til kvartfinale - verken som vinner av gruppe B, eller som en av de to beste toerne i hele turneringen.

Det omtalte budet er det mest sentrale i bortekamper på høyt internasjonalt nivå:

  • Det handler om kynisme.

Om hele tida å være skjerpet i forhold til å gjøre oppgaven så vanskelig som over hodet mulig for motstanderen - og ikke falle for fristelsen til å prøve på de småfikse sakene som fungerer på treningen, og av og til i Tippeligaen.

Dette kan Drillo alt om. Og Rosenborg har lært stadig mer.

Men i går syndet spillerne mer enn de har gjort på et par sesonger i Mesterligaen. Og inntrykket ble ekstra sterkt fordi Rosenborg gikk til pause etter en aldeles strålende førsteomgang.

Personlige feil

Hvilke ord som falt i det neste kvarteret vet vi lite om. Kanskje handlet det like mye om hvilke ord som ikke falt. Uansett falt Rosenborg.

Plutselig avslørte Rosenborg en rekke overraskende svakheter:

  • Manglende aggressvitet.
  • Småspill utenfor egen sekstenmeter.
  • Elendige klareringer.
  • Overambisiøse forsøk.
  • En rekke personlige feil.

I sum den vakreste invitasjonen Galatasaray kunne få til en festaften på eget gras.

Tre av fire

I løpet av den neste halvtimen scoret tyrkerne på tre av sine fire sjanser i kampen - og tok tilbake tabelledelsen de hadde før forrige møte på Lerkendal. Galatasaray var like effektive som Sigurd Rushfeldt var for to uker siden.

Dagbladet antydet i går at Rushfeldt, Strand og Hoftun trengte litt avlastning - og at Rosenborg måtte skape noen nye helter. De dukket dessverre ikke opp.

Spesielt ille

Når heller ikke Rosenborg makter å følge grunnprinsippene i en bortekamp på dette nivået, så skal det ikke så mange misser til før sluttresultatet minner om klubbens første forsøk på bortebane i Mesterligaen.

Og spesielt ille blir det hvis Drillo ikke har igjen noe stemme til i kveld.