Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har aldri skjedd før, og det kommer nok aldri til å skje igjen

Dagbladet-kommentator om at Norling får beholde jobben.

BURDE FÅTT SPARKEN: Branns hovedtrener, Rikard Norling, tok klubben til nedrykk i sin første sesong i Bergen. BT-kommentator Tore Strand mener han burde gått istedenfor Roald Bruun-Hanssen, mens Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mener begge burde gått. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BURDE FÅTT SPARKEN: Branns hovedtrener, Rikard Norling, tok klubben til nedrykk i sin første sesong i Bergen. BT-kommentator Tore Strand mener han burde gått istedenfor Roald Bruun-Hanssen, mens Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mener begge burde gått. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går natt ble det klart at Rikard Norling får fortsette i jobben som Branns hovedtrener, samtidig som klubbens daglige leder Roald Bruun-Hanssen trakk seg.

- At en Brann-trener som rykker ned får beholde jobben, har aldri skjedd før, og jeg tror aldri det kommer til å skje igjen. Det overrasker meg veldig at Norling får bli, men det overrasker meg ikke at Bruun-Hanssen gikk, sier Dagbladets kommentator, Morten Pedersen.

Det er hans reaksjon på resultatet av gårsdagens lange ekstraordinære styremøte i Brann.

- En elendig jobb Tore Strand, kommentator for Bergens Tidende, skriver på BT.no i dag at også han er sjokkert over at Rikard Norling får beholde jobben som hovedtrener, tross nedrykket. Han utdyper dette til Dagbladet:

- Han har gjort en elendig jobb som trener, spesielt på faglige ting som spillestil, taktikk og spillerkjøp. Han fikk de spillerne han pekte på, men ingen av de har levert. I det hele tatt, masse merkelige ting, forklarer han.

Han får støtte av Pedersen, som viser til kommentaren han skrev allerede i oktober: Nedrykk for brann = sparken for Rikard Norling.

- Jeg skjønner det Tore Strand sier veldig godt. Det er oppsiktsvekkende at en trener som lover seriegull i mars og rykker ned i november i fotballbyen Bergen ikke får sparken, sier han

Norling kom til Brann som regjerende svensk seriemester, og har kontrakt frem til 2016. Å sparke ham, kan muligens ha blitt vurdert som for dyrt av Brann-styret. Strand tviler på at det er årsaken.

BEGGE BURDE GÅTT: Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mener det var riktig av Roald Bruun-Hanssen å trekke seg, men syns det er rart at Rikard Norling får fortsette i sin jobb. Foto: H A Vedlog
BEGGE BURDE GÅTT: Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mener det var riktig av Roald Bruun-Hanssen å trekke seg, men syns det er rart at Rikard Norling får fortsette i sin jobb. Foto: H A Vedlog Vis mer

- Jeg tror at hvis styret hadde ønsket å bli kvitt ham, hadde de tatt seg råd til det, sier han.

- Vil ikke kalle det god ledelse De to kommentatorene er enige i at det er rart at Norling fikk bli i klubben. De er derimot mer uenige i Roald Bruun-Hanssens skjebne. Strand syns den daglige lederen ble gjort til urettmessig syndebukk.

- Bruun-Hansen blir utpekt som syndebukk for det han gjorde som sportslig leder, som selvfølgelig var mye rart, men i de siste årene har han vært administrativt ansvarlig. Brann har hatt gode økonomiske resultater under ham, sier Strand.

Pedersen går ikke med på at den daglige lederen gjorde det bra økonomisk i Brann, noe han blant annet skrev om i en kommentar tidligere i år.

- Jeg vil ikke kalle det god ledelse å budsjettere med en urealistisk tilskuervekst og drive klubben til underskudd, for så å reddes av pengegaver fra Trond Mohn, sier Pedersen, som mener det var riktig at Bruun-Hanssen forlot klubben.

Strand mener Bruun-Hanssens gode forhold til Mohn har vært viktig for Brann. Han mener også at pengegavene har vært såpass forutsigbare at det går an å legge de inn i budsjettet.

- Alle klubber har sine støttespillere. Brann har Trond Mohn. Fordelen med han, er at man for eksempel kan budsjettere med flere publikummere, og så gir Mohn garanti med at han kan støtte klubben økonomisk hvis det ikke går i mål. Det gjør det mulig å planlegge rundt Mohns bidrag, sier Strand.

Riktig å investere tross motgang At Brann-styret har bekreftet at de er på jakt etter en sportslig leder og en ny speider, er imidlertid mer populært. Selv om Brann kommer til å tape inntekter på grunn av nedrykket, er det riktig å investere i disse stillingene, mener Pedersen.

- Dette er noe jeg har etterlyst i mange år. Selv om man bruker mye penger på en speider, kan han tjene inn igjen lønna si gjennom for eksempel å hindre bomkjøp. En god speider kunne fortalt Brann at de ikke burde bruke mye penger på Marcus Pedersen og Azar Karadas, for eksempel, sier Pedersen.

TAKKET FOR SEG: Nestleder i Brann-styret, Mette Nora Sætre, trakk seg allerede i forrige uke. I går trakk også klubbens daglige leder, Roald Bruun-Hanssen (t.h) seg fra sin stilling i klubben. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TAKKET FOR SEG: Nestleder i Brann-styret, Mette Nora Sætre, trakk seg allerede i forrige uke. I går trakk også klubbens daglige leder, Roald Bruun-Hanssen (t.h) seg fra sin stilling i klubben. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Brann-styret vedtok allerede tidligere år at de skulle ansette en sportslig leder, og Strand syns det er merkelig at klubben ikke tar grep før etter klubben har rykket ned.

- Det er jo snart et år siden de vedtok dette. Isolert sett er det positivt at de gjør det, men jeg syns det er rart at de først tar seg råd til det etter at klubben har rykket ned, sier han.

Både Strand og Pedersen er enige i at med de rette grepene, blir Brann fort å se i Tippeligaen igjen om et par sesonger, bare de får litt arbeidsro.

- Det er så lite som skal til. De må bare få litt ro, og få balansert seg i førstedivisjon. De har fremdeles gode fotballspillere, og selvfølgelig skal Brann opp igjen og være blant de 4-5 beste i Tippeligaen. De har forutsetningene, de må bare bruke dem riktig, sier Pedersen.

FIKK DE HAN PEKTE PÅ: Tore Strand mener Bruun-Hanssen gjorde det godt i sin rolle som daglig leder. Blant annet bidro han til at trener Rikard Norling fikk de spillerne han ønsket seg i Azar Karadas og Marcus Pedersen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FIKK DE HAN PEKTE PÅ: Tore Strand mener Bruun-Hanssen gjorde det godt i sin rolle som daglig leder. Blant annet bidro han til at trener Rikard Norling fikk de spillerne han ønsket seg i Azar Karadas og Marcus Pedersen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer