SLITEN: Sander Sagosen og trener Christian Berge snakker i seieren mot Sverige. Drømmen om semifinale lever videre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLITEN: Sander Sagosen og trener Christian Berge snakker i seieren mot Sverige. Drømmen om semifinale lever videre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Sander Sagosen ba om å bytte:

- Det har aldri skjedd før

Seieren mot Sverige kostet mye krefter. Da opplevde Christian Berge noe han aldri har opplevd som landslagssjef.

  • Sverige - Norge 27-30

HERNING (Dagbladet): Norge vant den viktige VM-kampen mot de svenske håndballgutta. Landslagssjef Christian Berge roste spillernes innsats, men forteller at seieren kostet.

Landslagssjefen forteller at Gøran Johannessen er småskadd og samtidig haltet Bjarte Myrhol gjennom pressesonen etter kampen.

- Er beinet bra? spør Dagbladet.

- Nei, sier Myrhol.

- Hva er galt?

- Det må vi finne ut av, sier Myrhol, før han hinker videre.

Norge har slått både Egypt og Sverige på under ett døgn og spillerne innrømmer at det sliter på kroppen.

- Vi kriger i 60 minutter med tunge bein og sliten kropp etter i går. Vi spilte med hjertet utenpå drakta, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

Landslagssjef Christian Berge forteller at han skal bruke hviledagen i morgen til å samle troppene før ny match mot Ungarn onsdag. Norge må vinne, samtidig som det er best med norske øyne at Danmark slår Sverige.

- Spillerne slåss for poengene. Jeg er skikkelig stolt. Se på returløpet til O'Sullivan. Vi kjemper, men vi er på stålet ... Sander (Sagosen) kommer og spør om han kan bytte. Det har aldri skjedd før. Og O'Sullivan måtte benkes for å puste litt. Skoene til Rød ble ødelagt, så det nok å holde i de neste dagene, sier Berge til Dagbladet.

Christian O'Sullivan viste ekte lagmoral med et returløp i 2. omgang. Den norske målvakten var borte, men Magdeburg-spilleren spurtet hjemover og hindret en ball på vei mot mål.

O'Sullivan var en av Norges beste i kveld.

- Vi lykkes veldig godt i forsvar i store deler av kampen. Dette var min beste kamp i VM - uten tvil. Det viktigste var å vinne. Vi hadde en drøm om å vinne med fem, men vi skal være fornøyd med seier. Målforskjellen er viktig. sier O'Sullivan.

Norges neste kamp er onsdag. Like viktig blir seinkampen samme kveld mellom Danmark og Sverige. Dansk og norsk seier sender begge seierherrene til semifinale fredag.

Fakta: Sverige – Norge 27-30 (14-17)

Boxen

Ca. 11.000 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 7, Bjarte Myrhol 2, Henrik Jakobsen, Petter Øverby, Magnus Jøndal 11, Kristian Bjørnsen 3, Magnus Gullerud, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan 3, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Alexander Blonz, Magnus Abelvik Rød 4, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Sverige: Hampus Wanne og Andreas Nilsson 5.

Dommere: Duarte Santos/Ricardo Fonseca, Portugal.

Utvisninger: Sverige 5 x 2 min., Norge 6 x 2 min. og rødt kort (Magnus Gullerud tre utvisninger).

Norge møter Ungarn onsdag.