- NORGES BESTE SKYTTER: Thorir Hergeirsson mener Linn Jørum Sulland er Norges beste skytter i øyeblikket. I kveld scoret hun elleve mål mot Tyskland.
Foto: Kent Skibstad, Scanpix
- NORGES BESTE SKYTTER: Thorir Hergeirsson mener Linn Jørum Sulland er Norges beste skytter i øyeblikket. I kveld scoret hun elleve mål mot Tyskland. Foto: Kent Skibstad, ScanpixVis mer

- Det har aldri vært lett å utelate Linn Sulland

I kveld hamret hun inn elleve mål.

STAVANGER (Dagbladet): Norge - Tyskland 27-24 (14-9).

Linn Jørum Sulland var giftig og viktig for Norge i avslutningen av begge omganger mot Tyskland i kveld. Elleve scoringer på tretten skuddforsøk, hvorav fem straffemål.

Det er ingen tvil om at jenta som har blitt vraket før de to siste mesterskapene er sugen på å spille en stor og viktig rolle for Norge når VM starter i Brasil om to uker.

I fjor ble hun først hentet inn til semifinalen i EM, og storspilte da Norge tok seg til finalen.

- I fjor i EM hadde jeg mye som skulle ut. Jeg var ganske sint. Da er det ofte at man har ekstra krefter. Det var veldig gøy å vise at det var grunn til å være sint. Det er bra at han har sett det og tatt meg med i år, sier Sulland til Dagbladet.  

I kveld var hun strålende uten å være sint. Det var bare en kamp der mye klaffet for Larvik-spilleren.

- Jeg hadde en god dag, og fikk mange gode skuddmuligheter. Jeg er glad i å spille sammen med Heidi, de må jo passe på henne, så skuddmulighetene og innspillsmulighetene blir gode. Ellers føler jeg at jeg får kontroll på keeperne fra start, og da er det lettere å velge hjørne. Når keeperen går helt feil de to første gangene, blir de usikre og må gå litt tidligere. En god start er ofte veldig bra, sier Sulland.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson trekker også fram Sulland som viktig for at det norske laget slo tilbake etter å ha rotet bort en sjumålsledelse mot Tyskland i kveld.

- Linn er en viktig skytter. Hun er Norges beste skytter på kvinnesida for øyeblikket, og det trenger vi, sier Thorir til Dagbladet.

- Det var lett å ta henne ut i VM-troppen denne gangen?

- Det har aldri vært lett å utelate Linn Sulland, svarer Hergeirsson.