- Det har blitt skrevet så mye idiotisk

Agent hardt ut mot pressen etter at stortalentet Matthijs de Ligt ble klar for Juventus.

ENDELIG PÅ PLASS: Matthijs de Ligt er endelig klar for Juventus. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG PÅ PLASS: Matthijs de Ligt er endelig klar for Juventus. Foto: NTB ScanpixVis mer

I dag ble det endelig bekreftet at nederlandske Matthijs de Ligt (19) har skrevet under på en femårskontrakt med Juventus.

Den italienske storklubben sendte tidligere denne uka ut flere videoer i sosiale medier, som viste at den ettertraktede midtstopperen var på plass i Torino før han skulle signere for mesterne.

For det har lenge vært meldt at han til slutt valgte Juventus, som etter rapportene skal ha kjempet med flere storklubber om underskriften hans. De Ligt koster Juventus rundt 75 millioner euro (750 millioner kroner).

Barcelona-rykter

Tidligere i sommer ble det rapportert at de Ligt så og si var klar for Barcelona.

Ifølge spanske Marca skal Barcelona ikke ha vært villig til å betale det Raiola krevde som sin del av avtalen, eller det de Ligt krevde i lønn (som ifølge avisa skal ha vært 12 millioner euro, rundt 111 millioner norske kroner, i året). Dette er ikke bekreftet.

Agent Mino Raiola mener overgangen til Juventus var det beste for klientens karriere, og sier følgende til spanske Mundo Deportivo om det som har blitt skrevet om de Ligt og Barcelona:

- Det har blitt skrevet så mye idiotisk ... som selv ikke Walt Disney kunne skrevet.

Ajax-manager Erik Ten Hag har selv tidligere uttalt til tyske Süddeutsche Zeitung at han ikke visste om de Ligt ville dra til Bayern München eller Barcelona, som han mente lå i førersetet om underskriften til tenåringen.

KRITISK: Agent Mino Raiola på plass i Torino for å fullføre overgangen. Foto: Mauro Ujetto / SplashNews.com / NTB Scanpix
KRITISK: Agent Mino Raiola på plass i Torino for å fullføre overgangen. Foto: Mauro Ujetto / SplashNews.com / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United, Liverpool og PSG har også blitt nevnt i samme åndedrag som de Ligt i løpet av sommeren. Raiola sier at det ikke handlet om hvilken klubb som ønsket ham mest.

- For en forsvarer er det viktig å komme til Italia. Det har ikke bare vært samtaler i en dag. Om han skal bli den beste spilleren i verden, er det et nødvendig steg, sier Raiola om overgangen.

De Ligt har vunnet hjemlig liga og cup med Ajax. I 2017 var han med som tapende finalist i Europa League mot Manchester United. Da ble han samtidig tidenes yngste spiller i en Europacup-finale.

2018 ble han Ajax' yngste kaptein gjennom tidene, og forrige sesong ledet han et lag som tapte semifinalen i Champions League mot Tottenham etter en thrilleravslutning av de sjeldne.

SE TV: I denne videoen, publisert på Manchester Uniteds offisielle Twitter-konto, kan det se ut til at Paul Pogba og Jesse Lingard er nær å ryke i tottene på hverandre. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/sport/pogba-video-vekker-oppsikt/71383338 Vis mer

Dyre forsvarere

De Ligt føyer seg inn i rekka med dyre forsvarere. Denne sommeren har flere skiftet klubb for store summer, deriblant Lucas Hernandez, som kostet Bayern München rundt 770 millioner kroner.

Brasilianske Éder Militão (21) regnes som et av de største midtstopper-talentene i verden. Han fikk stor oppmerksomhet av flere storklubber i Europa, og det var etter rapportene mange klubber som var ute etter ham.

Til slutt var det Real Madrid som signerte unggutten fra Porto, og prisen kom på rundt 500 millioner kroner. Han brøt forøvrig nærmest sammen da han ble presentert av hovedstadsklubben.

Tidenes dyreste midtstopper er Virgil van Dijk, som kostet rundt 75 millioner pund (rundt 825 millioner kroner) da han gikk fra Southampton til Liverpool januar i fjor.