- Det har gått 150 millioner kroner mer ut enn det har kommet inn

Brynestad forklarer Lyn-exit.

(Dagbladet.no): Brann - Lyn 1-1 (1-0)

Lyn-eier Atle Brynestad er på vei ut av klubben. 10 år etter at han gikk med én krone og kjøpte klubben, ligger hovedstadslaget ute for salg til den samme summen.

Mange har den siste tiden stilt spørsmål ved forholdet mellom eieren og klubben, og det var inntil i kveld lenge siden Brynestad  har vært å se på Ullevaal. Men i dag var han tilbake, og tilbakeviste samtidig alle påstander om konflikt.

- Nå var jeg i byen, og hadde veldig lyst til å se fotballkamp igjen. Det har vært mye å gjøre på andre områder i det siste, men i dag passet det å se Lyn, sier Brynestad til TV 2.

Han forteller at han har et nært og godt forhold til mange av spillerne og trenerne i klubben etter et langt samarbeid, og at det var bare godord og omfavnelser når Brynestad var tilbake i Lyn-garderoben til kveldens kamp mot Brann.

Lyn-eieren forsøker også å avdramatisere at han er på vei til å selge seg ut av klubben.

- Det er ikke mer komplisert enn at klubben har større utgifter enn inntekter, og ikke oppfylt budsjettet, forklarer Brynestad som samtidig nekter for at de utenomsportslige kontroversene har gått utover den sportslige satsingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er full satsing, og klubben har fått det den vil bortsett fra en spiss.

UNØDVENDIG: Olafur Örn Bjarnason gjorde jobben for Brann etter at Eirik Bakke skaffet bergenserne et lettkjøpt straffespark i duell med Tomasz Sokolowski. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
UNØDVENDIG: Olafur Örn Bjarnason gjorde jobben for Brann etter at Eirik Bakke skaffet bergenserne et lettkjøpt straffespark i duell med Tomasz Sokolowski. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

Likevel står Oslo-laget i ferd med å gå i oppløsning etter sesongen med henblikk på at Henning Berg og mange av spillerne står uten kontrakt ved sesongslutt uten at det har blitt tilbudt forlengelse.

På spørsmål om han har tjent eller tapt penger på sitt engasjement i FC Lyn Oslo.

- Det har gått 150 millioner kroner mer ut enn det har kommet inn, og det har rent vært tap, lyder det klokkeklart fra Brynestad. 

Bursdagsscoring

Brann kom til hovedstaden med en redselsfull statistikk mot Lyn på Ullevaal og et tynnslitt gullhåp.

Etter ett minutt og 10 sekunder virket det som om statistikken skulle forverres ytterligere da Kim Holmen pirket inn et tidlig ledermål etter at en dekket Håkon Opdal i Brann-buret ikke klarte å holde et tilsynelatende løst skuddforsøk fra Elmar Theodor Bjarnason.

Holmen som fyller 26 år i dag, kunne neppe ha gitt seg selv en bedre bursdagsfeiring.

- Det hadde vært moro om det hadde vært det eneste målet, eller aller helst flere mål, smilte bursdagsbarnet etter kampslutt.

- Det har gått 150 millioner kroner mer ut enn det har kommet inn

En marerittåpning for de regjerende seriemestrene, som gjennom hele førsteomgangen ble løpende mye imellom, og lot Lyn få tid og plass til å boltre seg offensivt. Hjemmelaget viste seg imidlertid som høflige verter, og lot gjestene fra Bergen slippe billig unna for sine defensive synder.

Savnet Helstad

Offensivt var det også tamme takter over Brann uten Thorstein Helstad. Erstatteren Trond Fredrik Ludvigsen så ut til å mangle nødvendig kamptrening, og Njogu Demba-Nyrén måtte ta mye ansvar på egenhånd, uten at gambieren var i stand til å true Eddie Gustafsson og Lyn i særlig grad.

Det kan også bli en stund til Brann får dra nytte av tippeligatoppscorerens ferdigheter foran mål. Klubbens hjemmesider opplyser at spissen kan være ute i opptil seks uker med en leddbåndsskade. 

- Vi får ta en ordentlig sjekk og jeg håper selvsagt at jeg ikke blir lenge ute. Men det er bedre å vente et par kamper enn å risikere et lengre avbrekk. Vi får bare se, men det er ikke noe gøy å være skadet, sier Helstad selv til Brann.no.

Brann løftet seg riktignok i annenomgangen mot Lyn og vant flere dueller og baller enn i den nokså fantasiløse førsteomgangen. Laget slet imidlertid fortsatt med å omsette spill i sjanser.

Overivrig Sokolowski

Likevel skulle en overivrig og urutinert Tomasz Sokolowski sørge for at Brann kan reise tilbake over fjellet med ett poeng i bagasjen.

Lyn-spilleren var i overkant ivrig etter å hindre Brann-kaptein Eirik Bakke i å komme i farlig posisjon. Bakke var ikke sen om å utnytte den vel røffe behandlingen, og skaffet gjestene et litt for enkelt straffespark.

Lyn-trener Henning Berg påpeker at Bakke var oppe med armen og dro med seg Sokolowski.

- Du kan spørre hvem som holder hvem, påpeker Henning Berg overfor TV 2 Sporten, en versjon som støttes av Sokolowski selv.

- Bakke drar i trøya mi med venstrehånda, og da følger overkroppen naturlig med, sier Lyns midtbanespiller.

Brann-kapteinen er imidlertid lite medfølende med Lyn-leiren i sin bedømmelse av situasjonen.

- Det er klønete gjort av Sokolowski, og da blir det straffe, understreker Bakke.

Olafur Örn Bjarnason var sikkerheten selv og satte ballen iskaldt i motsatt hjørne av det Eddie Gustafsson gjettet på.

Dermed endte det med poengdeling; et greit resultat med tanke på at lagene hadde hver sin omgang ute på Ullevaal-gresset.

Likevel vil nok ikke ambisiøse bergensere med en drøm om å forsvare seriegullet fra fjoråret, være 100 prosent fornøyd med første halvdel av sesongen som har etterlatt Brann seks poeng bak ledende Fredrikstad.

BURSDAGSSCORING: Kim Holmen (t.v.) ga Lyn en drømmestart på bursdagen sin med en tidlig scoring mot Brann.
TILBAKE PÅ ULLEVAAL: Lyn-eier Atle Brynestad var tilbake på Ullevaal stadion for å følge Lyn fra kloss hold igjen. Brynestad tok del i TV 2-programmet "Matchball mandag" hvor han ble utspurt om sitt engasjement rundt Lyn.
LEDDBÅNDSSKADET: Thorstein Helstad var med Brann til Oslo, men måtte se kampen mot Lyn fra tribuneplass etter at en leddbåndsskade har satt spissen ut av spill i opptil seks uker.