Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har ikke vært lett for Maren

Sverre Haugli sier søsteren har fått mest støtte under Mueller-saken.

TEAM HAUGLI: Trener Knut Andreas Ramsrud (t.h) snakket med Maren Haugli i går, og sier at skøyteløperen har det bra. Her sammen med broren Sverre (t.v). Foto: Erik Berglund/Dagbladet
TEAM HAUGLI: Trener Knut Andreas Ramsrud (t.h) snakket med Maren Haugli i går, og sier at skøyteløperen har det bra. Her sammen med broren Sverre (t.v). Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet.no): Maren Haugli (24) er blitt utsatt for grov sjikane og hets etter at Peter Mueller fikk sparken som skøytetrener.

I går måtte Norges beste kvinnelige skøyteløper fjerne gjesteboka på sin egen nettside på grunn av nedsettende kommentarerer.

Alltid noen som er uenige
Sverre Haugli (27) og søsteren utgjør Team Haugli. De står per i dag utenfor landslaget. Storebroren sier til Dagbladet at han helst ikke ønsker å si så mye om hvordan de siste døgnene har vært for 24-åringen.

- Men det er åpenbart at det ikke har vært lett for Maren, sier Sverre Haugli.

- Har hun fått mye støtte?

- Det er alltid noen som er uenige. Men hun har fått bra støtte av de rette personene, og det er Olympiatoppen, skøyteforbundet og Idrettsforbundet, sier Sverre.

Lillesøsteren havnet midt i skuddlinja fordi det var hun som rapporterte den seksuelle trakasseringen fra Mueller, den mye omtalte episoden under en middag i Berlin.

- Det er selvsagt leit at det skulle bli sånn, men 99 prosent av det Maren har fått er støtte, sier storebror.

Har vært hos kjæresten
Skøytejenta har vært hos kjæresten i Hallingdal siden Mueller fikk sparken mandag og storebroren understreker at han ikke har snakket veldig mye med henne.

- Men hadde hun ikke hatt det bra ville jeg forventet at hun tok kontakt, sier Sverre.

Haugli-søsknenes personlige trener Knut Andreas Ramsrud sier til Dagbladet at han snakket med Maren Haugli i går.

- Maren sa til meg at hun hadde det bra, sier Ramsrud.

Og bedre blir det kanskje når Haugli-familien får snakket med landslagets nye assistenttrener Johann Olav Koss. Han har invitert begge Jevnaker-løperne inn i landslagsvarmen igjen.

I morgen reiser alle skøyteløperne til Calgary, for oppladning til verdenscupstevnet neste helg. Der møter de Koss og og den nye skøytesjefen Jarle Pedersen.

-  Jeg synes det er veldig positivt med Koss. Han har vært et forbilde siden jeg var bitteliten. Jarle kjenner jeg ikke så veldig godt, men han står fram som et veldig godt valg, sier Haugli.

Trener Ramsrud synes også det er gledelig at Koss har to stykk Haugli i tankene.

- Vi er positive til det teamet som er plukket ut nå. Så får de snakke ut sammen i Calgary. Men det er lagt et løp fram til OL, som er lagt. Det går ikke an å bryte det, det er løperne enige om.

Ut sesongen
Ramsrud sier at han gjerne overlater løperne til landslaget, i framtida.

- Det er ikke et prinsipp at vi skal stå utenfor. Dette er en løsning som er lagd for å være ut sesongen. Jeg har ikke noe ønske om å være sentral videre, sier Ramsrud.

Dagbladet var i kontakt med Maren Haugli i dag. Hun sa da at hun ikke ønsker å uttale seg ytterligere til media før eventuelt i Calgary - og ber om respekt for at hun ønsker å konsentrere seg om det sportslige.

POSITIV TIL NYE TRENERE: Sverre Haugli skal snakke med Jarle Pedersen og Johann Olav Koss i Calgary. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
POSITIV TIL NYE TRENERE: Sverre Haugli skal snakke med Jarle Pedersen og Johann Olav Koss i Calgary. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media