GODT MED HVILE: Isabel Blanco ankom Hotel Park i Novi Sad i ettermiddag, og ble tatt imot av håndball-VMs maskot Orao (Ørnen).
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
GODT MED HVILE: Isabel Blanco ankom Hotel Park i Novi Sad i ettermiddag, og ble tatt imot av håndball-VMs maskot Orao (Ørnen). Foto: Aleksandar Djorovic / NTB ScanpixVis mer

- Det har nok noe med alder å gjøre. Jeg er jo litt oppi åra

Håndballjentene er ikke helt enige om hviledager.

(Dagbladet): De norske håndballjentene flyttet i dag fem mil vestover i Serbia, fra gruppespillbyen Zrenjanin til litt større Novi Sad, hvor åttedelsfinalen mot Tsjekkia skal spilles på mandag.

For første gang i mesterskapet har også spillerne to fridager på rad, denne helga. Det er litt delte meninger i troppen om hvor vidt det egentlig er en fordel.

- Det hadde holdt med én fridag. Jeg blir litt rastløs, så jeg kunne tenkt meg å starte på igjen. Men det er nok godt for hodet å få to fridager, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Hun innrømmer også at rastløsheten kanskje er noe som plager henne mer enn snittet i troppen.

- Jeg sliter med rastløsheten. Jeg synes det er morsomst å spille kamper, det er det man gleder seg til. Nå er det liksomt veldig lenge til vi skal spille, sier 27-åringen.

Til tross for at det lenge var usikkert om Herrem kom til å bli tatt ut til mesterskapet, er hun den som har fått mest spilletid i gruppespillet. Venstrekanten har stått på banen i tre timer og ti minutter i løpet av de fem kampene.

Trenger restitusjon Troppens eneste spiller født på 1970-tallet, Isabel Blanco (34), har ikke den samme utålmodigheten.

- Det har nok noe med alder å gjøre. Jeg er jo litt oppi åra i håndballsammenheng. Jeg er veldig glad for at kroppen får hvile nå. Det går bra, men vi som er litt eldre trenger kanskje noe mer tid til restitusjon, sier Larvik-strekspilleren.

Men det er også noen av de unge som setter pris på litt hvile nå. Nora Mørk er tilbake på landslaget etter lang tids skadeopphold, og kjenner at beina kan ha nytte av en ekstra dag å hente seg inn på. Mørk har fått bra med spilletid, og er norsk toppscorer med 22 mål. Hun forsikrer om at de gamle skadene ikke plager henne nå, men er glad for å få litt ekstra ro for sikkerhets skyld.

- Det passer veldig bra for meg med to fridager nå. Da får jeg gjort det jeg skal med trening og knærne får hvilt. Det kjennes veldig bra ut, men jeg tror knærne har godt av to dager hvile, så det er helt på den sikre siden, sier 22-åringen.

- Ikke helt bra Heidi Løke (31) ble skadd tidligere denne uka, og sto over mot Paraguay. Hun har spilt rundt halve kampen de to siste dagene, men er også blant de som setter pris på en ekstra dag med hvile nå.

- For leggen min blir det kjempegodt, for den er ikke helt bra ennå. Da får den kanskje ekstra tid til å bli nesten bra, sier Løke.

MAMMATID: Heidi Løke er glad for litt kampfri, både på grunn av skaden i leggen som ikke er helt leget, og fordi hun får tid til å være sammen med sønnen Alexander, som er på besøk fra Ungarn, der han går på skole. 
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
MAMMATID: Heidi Løke er glad for litt kampfri, både på grunn av skaden i leggen som ikke er helt leget, og fordi hun får tid til å være sammen med sønnen Alexander, som er på besøk fra Ungarn, der han går på skole. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix Vis mer

Hun vurderer å ta det rolig også når laget skal tilbake i håndballhallen i morgen kveld.

- Det er nok greit at leggen får den tida den kan få. Jeg føler ikke at jeg mister kjempemye uansett om jeg ikke er med på én trening. Jeg kommer jo til å være der og være med på det taktiske uansett.

Hun fikk en liten rift mellom et muskelfeste og en sene, og kjenner fortsatt at det gjør vondt etter kampene.

- Jeg føler ikke at den hemmer meg, jeg glemmer det litt når jeg spiller. Jeg kjenner det mer etterpå, men jeg kan vel si at leggen er «grei». Det er ikke noen fare. Noe smerte må man tåle, sier strekspilleren.

Lenge å vente Linn Jørum Sulland (29) spiller kun i angrep, og har kun spilt én time og tjue minutter. Hun har derfor ikke det store behovet for hviledager nå.

- Jeg kunne gjerne spilt i dag. Det er lenge med to dager uten kamp. Jeg tror det kunne vært en fordel for oss om det var litt mindre pause, fordi vi er godt trent og har brukt mange spillere. Men det er helt sikkert mange av jentene på laget som har spilt mye som trenger fri. Sånn sett er det bra, så blir vi 100 prosent klare hele gjengen.

Mandag starter cupspillet med åttedelsfinaler. Norge møter Tsjekkia, som de har slått tre ganger tidligere i år. Med seier der, venter vinneren av Sør-Korea og vertsnasjonen Serbia i en eventuell kvartfinale i Beograd på onsdag.

SKAL HVILE KNÆRNE: Nora Mørk sier knærne kjennes bra ut, men at de nok har godt av litt hvile denne helga. Mørk er foreløpig toppscorer for Norge. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
SKAL HVILE KNÆRNE: Nora Mørk sier knærne kjennes bra ut, men at de nok har godt av litt hvile denne helga. Mørk er foreløpig toppscorer for Norge. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix Vis mer