Eliteserien 2018: Rosenborg i trøbbel

Det har skjedd veldig mye på 21 år. Rosenborg er blant annet blitt et dårligere fotballag

To poeng på tre kamper gir grunn til en smule bekymring for Kåre Ingebrigtsen. To poeng etter fire er RBK-trenerens skrekkscenario.

MYE Å TENKE PÅ: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er i trøbbel før serierunde fire mot Molde hjemme på Lerkendal. Det er en kamp RBK helst må vinne, i hvert fall ikke tape. Hvis så skjer der det krise i klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MYE Å TENKE PÅ: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er i trøbbel før serierunde fire mot Molde hjemme på Lerkendal. Det er en kamp RBK helst må vinne, i hvert fall ikke tape. Hvis så skjer der det krise i klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ROSENBORG BALLKLUBB, NORGES største, beste og mestvinnende fotballklubb er i trøbbel. Så langt, fordi vi bare har spilt tre serierunder og det derfor er 81 poeng igjen å spille om, er nedturen fortsatt mest som en stein i skoa. Men allerede kommende søndag, i serierunde fire, kan fotballvårens største gnagsår fort utvikle seg til en permanent tilstand.

Reiser Ole Gunnar Solskjær og Molde fra Lerkendal med en ti poengs buffer på den tittelforsvarende erkerivalen er det ikke å mulig å si hva som kan skje i Trondheim.

SIST ROSENBORG VANT seriegull med bare to poeng etter tre serierunder skrev vi 1997. Det hadde sine forklarende årsaker. 5. mars startet Rosenborg sesongen med kvartfinale i Champions League mot Juventus hjemme på Lerkendal (1-1). To uker seinere, etter en grov forsvars- og keeperfeil etterfulgt av et straffespark imot, tapte de 2–0 i Torino.

Nils Arne Eggen hadde brukt vinteren til å spisse en liten formtopp inn mot disse to kampene. Tre måneder i forveien hadde Rosenborg slått AC Milan 2–1 på San Siro og gått videre i Champions League for første gang. Hvorfor ikke slå ut en italiensk storhet til? Hvorfor ikke tro på det, planlegge for det og gå for det? Og derfor var det ikke seriestarten midt i april som hadde prioritet på Lerkendal vinteren -97, seriegull nummer sju i rekka av tretten hadde de tross alt tjueseks serierunder (14 lag) på seg til å vinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer