Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Rosenborg i trøbbel

Det har skjedd veldig mye på 21 år. Rosenborg er blant annet blitt et dårligere fotballag

To poeng på tre kamper gir grunn til en smule bekymring for Kåre Ingebrigtsen. To poeng etter fire er RBK-trenerens skrekkscenario.

MYE Å TENKE PÅ: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er i trøbbel før serierunde fire mot Molde hjemme på Lerkendal. Det er en kamp RBK helst må vinne, i hvert fall ikke tape. Hvis så skjer der det krise i klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MYE Å TENKE PÅ: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er i trøbbel før serierunde fire mot Molde hjemme på Lerkendal. Det er en kamp RBK helst må vinne, i hvert fall ikke tape. Hvis så skjer der det krise i klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

ROSENBORG BALLKLUBB, NORGES største, beste og mestvinnende fotballklubb er i trøbbel. Så langt, fordi vi bare har spilt tre serierunder og det derfor er 81 poeng igjen å spille om, er nedturen fortsatt mest som en stein i skoa. Men allerede kommende søndag, i serierunde fire, kan fotballvårens største gnagsår fort utvikle seg til en permanent tilstand.

Reiser Ole Gunnar Solskjær og Molde fra Lerkendal med en ti poengs buffer på den tittelforsvarende erkerivalen er det ikke å mulig å si hva som kan skje i Trondheim.

SIST ROSENBORG VANT seriegull med bare to poeng etter tre serierunder skrev vi 1997. Det hadde sine forklarende årsaker. 5. mars startet Rosenborg sesongen med kvartfinale i Champions League mot Juventus hjemme på Lerkendal (1-1). To uker seinere, etter en grov forsvars- og keeperfeil etterfulgt av et straffespark imot, tapte de 2–0 i Torino.

Nils Arne Eggen hadde brukt vinteren til å spisse en liten formtopp inn mot disse to kampene. Tre måneder i forveien hadde Rosenborg slått AC Milan 2–1 på San Siro og gått videre i Champions League for første gang. Hvorfor ikke slå ut en italiensk storhet til? Hvorfor ikke tro på det, planlegge for det og gå for det? Og derfor var det ikke seriestarten midt i april som hadde prioritet på Lerkendal vinteren -97, seriegull nummer sju i rekka av tretten hadde de tross alt tjueseks serierunder (14 lag) på seg til å vinne.

Nei, Eggen og Rosenborg gikk all in for å gjøre en sensasjon til to.

De var ikke i nærheten, men som Nils Arne Eggen hadde sagt om AC Milan tre måneder i forveien, "dæm prøvd".

ROSENBORG SCORET ETTER hvert 87 mål i 1997, slapp inn 20 og vant serien med elleve poeng foran Brann selv om de heller ikke vant seriekamp nummer fire (2-2 mot Kongsvinger). Nærmere autopilot kommer du ikke. Det var RBK mot røkla. Fast spill på det øverste nivået i Europa hadde gitt laget en dimensjon ingen andre var i nærheten av.

Sånn er det ikke i dag.

DERFOR ER IKKE snuoperasjonen fra 1997 noen trøst for Kåre Ingebrigtsen. Den er mest et press. Nok en gang forventes det at han skal levere det Nils Arne Eggen gjorde til en vane. Et seriemesterskap er jo minstekravet på Lerkendal. Men ikke fordi han har Eggens kapasitet, evner og lederegenskaper, utelukkende fordi han er RBK-trener.

Det følger med jobben.

Bare seriegull er godt nok.

JEG SKAL IKKE påstå at Rosenborg ikke kan vinne seriegullet i november med tap søndag kveld, men jeg tror det ikke. Står Rosenborg med to og Molde med tolv poeng etter fire serierunder blir det krisestemning på Lerkendal. Da blir det mørkt. Og ekstremt alvorlig. Og hvordan Kåre Ingebrigtsen kommer til å håndtere det, han som egentlig ikke har møtt skikkelig motgang siden han ble hentet hjem til Trondheim for å finne og vanne røttene fra den gangen Rosenborg kunne stå med tre poeng etter fire serierunder og likevel vinne med elleve etter tjueseks, er mer usikkert.

Uansett blir Molde-kampen en av hans største utfordringer og tester.

En liten matchball for Ole Gunnar Solskjær allerede i runde fire, hvem hadde trodd det?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling