TIL SALT I MATEN: Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem og informasjonssjef Svein Graff tjener tjener alle rundt én million eller mer. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
TIL SALT I MATEN: Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem og informasjonssjef Svein Graff tjener tjener alle rundt én million eller mer. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpixVis mer

Det har stormet rundt denne gjengen den siste uka

Trøsten får være at gutta i NFF tjener godt.

(Dagbladet): Fotballforbundet har hatt noen turbulente dager etter at Egil Drillo Olsen fikk sparken som trener for det norske herrelandslaget. Drillo tok selv ordet fra munnen og snakket ut i et intervju med TV 2, der han fortalte at han føler seg dårlig behandlet og at fakta rundt trenerbyttet ikke er framstilt korrekt.

Situasjonen ble så uholdbar for Norges Fotballforbunds ledelse at de mandag kveld ba om et møte med Drillo selv. Det ble avholdt i en drøy time, hjemme hos den avgåtte trenerlegenden, og partene ble enige om å legge konflikten bak seg.

Yngve Hallén har stått i flere offentlige stormer i løpet av sine tre år i presidentstolen. Først var han i en offentlig krangel med den tidligere fotballpresidenten Sondre Kåfjord om hvem som hadde skylden for de økonomiske problemene i det nye regimet.

Senere kom bråket med den nye medieavtalen da TV-rettighetene til Tippeligaen ble solgt til det som da het Canal Plus, uten budrunde. Yngve Hallén støttet salget i tiden etterpå, og følte seg ført bak lyset av Norsk Toppfotball som hevdet at salget var forankret i Norsk Toppfotball.

Det ble også kvinneflukt fra forbundsstyret på grunn av samarbeidsproblemer med Yngve Hallén.

Godt betalt En trøst for Hallén og resten av toppene i Fotballforbundet er at de får godt betalt for å stå i stormen. Toppfotballsjef Nils Johan Semb topper lista med en inntekt på 2,3 millioner kroner. Han har også en solid formue på 14,1 millioner kroner.

Deretter følger generalsekretær Kjetil Siem med en inntekt på i underkant av to millioner kroner. President Yngve Hallén står på sin side oppført med en inntekt på rundt 900 000 kroner.

Skattetallene for 2012 viser at pampene på toppen av NFF hadde til mer enn salt i maten i fjor. De forskjellige direktørene i NFF hadde alle opp mot millionen i inntekt i 2012.

Det er likevel ingenting i forhold til eks-landslagssjef Egil Drillo Olsen som tjente hele 5,8 millioner kroner i fjor. Det er en økning på rundt 2,4 millioner fra året før. Drillos arvtaker Per-Mathias Høgmo hadde en inntekt på rundt 3 millioner kroner i 2012.