Kastrati om marerittuka:

- Det har vært blytungt

Flamur Kastrati snakker ut om den siste uka. Han unnskylder seg, og avslører også at familien hans har blitt utsatt for hets etter hans egne ord mot Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo.

SNAKKER UT: Flamur Kastrati kalte Vålerenge-trener Dag Eilev Fagermo for «jævla soper». Nå snakker han ut. Bilder med tillatelse fra Eurosport og Dplay. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var forrige uke mikrofonene på Intility Arena plukket opp at Kastrati kalte Vålerenge-trener Dag Eilev Fagermo for «jævla soper». Noe Kastrati selv bekreftet i pauseintervju med Eurosport.

Kritikken haglet mot spissen umiddelbart, Kristiansund la selv ut en pressemelding underveis i kampen, hvor de tok avstand fra uttalelsene.

- Det har vært tungt og utfordrende. Det var blytungt da jeg skjønte hva jeg hadde sagt. Jeg har sagt noe jeg ikke burde sagt, og såret mange mennesker. Fått veldig mye støtte i ettertid, og håper jeg og alle andre klarer å snu dette til at det blir noe positivt i fremtiden, sa Kastrati på Eurosport, hvor han var gjest i Fotballkveld-sendingen.

Kastrati har i etterkant unnskyldt seg, og hevdet at han ikke visste hva ordet betydde. Han har også blitt ambassadør for Skeive Muslimer. Han forklarer at han først fikk vite hva ordet betydde i garderoben etter kamp. Fra NFF har han fått en straff på fire kamper.

- Det er en straff jeg tar, og det har ikke så mye å si hvor mange kamper jeg får. Jeg hadde akseptert den om det hadde vært fire, åtte og ti, sa Kristiansund-spilleren til Dagbladet tidligere denne uka.

- Da føler man seg kvalm og ekkel, forklarer han.

Han åpner også opp om at hans egen familie har mottatt hets.

- Det er blytungt. Vi fotballspillere er bygd for å tåle slike stormer. Men når det går på folk rundt deg, så blir det mye tyngre. Men jeg føler alle har taklet det ganske bra, sier han.

Tom Harald Hagen, som dømte kampen, men ikke fikk med seg hva som ble sagt, sto noen dager etter kampen også frem som homofil. Som den første personen i norsk toppfotball.

- Jeg er naiv, og tenkte kanskje en liten sak i lokalavisa. Men så ble det litt større enn det ble. Det har vært helt merkelig. Det var overveldende og fint å se hvordan folk reagerer. Fra foreldre til barn som har hatt problemer. Det har også vært spillere i utlandet som har stått fram tidligere og tatt kontakt med meg, sier Hagen i et intervju med Eurosport søndag, om reaksjonene som har kommet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer