Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært ei bisarr helg

Men lag nummer 61 i England kom seg ikke til semifinalen i FA-cupen.

(Dagbladet.no) Bristol Rovers - West Bromwich 1-5. Det hadde jo nesten vært for gærent om hjemmelaget - som i ligasystemet ligger på 61. plass - hadde kommet seg til en FA-cupsemifinale.

Men dette er tydeligvis året hvor ingenting er umulig, så en Rovers-seier hadde bare gjort cuphelga komplett.

Gjestene ble imidlertid for sterke og det var klasseforskjell på lagene.- Det har vært ei bisarr helg i FA-cupen, men vi visste vi hadde gode sjanser. Og nå har vi virkelig gode muligheter i turneringen, sier Kevin Phillips til BBC.

Kan bli historisk finale

David slo Goliat i alle de tre andre kvartfinalene. Portsmouth overasket mot Manchester United og Barnsley sto for en sensasjon mot Chelsea. Tidligere i dag slo Cardiff ut Middlesbrough.

Hvis dette fortsetter og Pompey taper i semifinalen, får vi den første FA-cupfinalen i historien med to lag utenfor toppserien.

- Vi snakket om det før kampen, at det er lang mellom slike muligheter. Nå ser vi fram til kampen på Wembley (begge semifinalene spilles på nasjonalarenaen, red.anm.) og forhåpentligvis gjør vi jobben der, sier Phillips.

Det var aldri noen tvil om hvilket lag som skulle kapre den siste semifinalebilletten i Bristol. James Morrison scoret etter et drøyt kvarter, etter at Steve Phillips ga WBA en unødvendig retur etter et langskudd.

HAT TRICK-HELTEN: Ishmael Miller blir her gratulert etter hans første av tre mål. Foto: AFP
HAT TRICK-HELTEN: Ishmael Miller blir her gratulert etter hans første av tre mål. Foto: AFP Vis mer

Da halvtimen var spilt smalt Ishmael Miller inn sitt første av totalt tre for kvelden. Han dro seg innover på banen langs 16-metersstreken og skjøt knallhardt i mål. Keeper Phillips burde nok fått mer enn et par fingre på ballen, men det var kraft i skuddet.

Tente håpet

Danny Coles tente håpet for hjemmelaget minuttet etterpå, da han bredsidet en corner i mål, etter at ballen ble stusset videre i feltet.

Utover i 2. omgang fosset imidlertid West Bromwich fra. Det skal være klasseforskjell på et lag som kjemper om opprykk til Premier League og et lag som ligger på nedre halvdel på nivå tre.

Miller kjempet inn sitt andre, før innbytter Kevin Phillips stakk fra Rovers-forsvaret og tuppet inn 4-1.

Fem minutter før slutt bredsidet Miller inn hat tricket sitt fra 16 meter.

Dermed var det snipp snapp snute for den største av askeladdene i FA-cupens kvartfinaler.

image: - Det har vært ei bisarr helg
REDUSERTE: Danny Coles reduserte til 1-2, men nærmere enn det kom ikke Bristol Rovers.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media