Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært ei fantastisk reise

Åsmund Martinsen trente Andreas Thorkildsen i 17 år.

RADARPAR: Andreas Thorkildsen og Åsmund Martinsen har opplevd enorme triumfer sammen, men også noen skuffelser. Foto: NTB Scanpix
RADARPAR: Andreas Thorkildsen og Åsmund Martinsen har opplevd enorme triumfer sammen, men også noen skuffelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er klart det er vemodig og veldig spesielt. Det blir på en måte et nytt liv også for meg etter dette, sier Åsmund Martinsen til Dagbladet.

Han har vært Andreas Thorkildsens personlige trener i over 17 år, og var sammen med Andreas på treningsleir i San Diego i California da avgjørelsen om å legge spydkarrieren på hylla ble tatt.

- Det har jo vært en veldig lang prosess etter operasjonen Andreas tok høsten 2014. Det har vært en lang opptreningsprosess. Hele tida har usikkerheten vært der. Usikkerhet om hofta ville bli bra nok til at han igjen kunne yte på maksnivå.

- Nå skjønte dere at den ikke ble det?

- Det var først denne uka det viste seg at det ikke gikk som vi håpet. Vi hadde som mål å bli klare til sesong. Håpet var at Andreas kunne være med på stevnet i Eugene. Men for å bli klar til sesong, må det kastes hardt også på trening. Det var da vi begynte med det at Andreas innså at resultatet ikke var som ønsket.

- Avgjørelsen ble vel tatt for et par dager siden, sier Martinsen til Dagbladet.

- Det var ikke noe alternativ?

- Andreas ser ingen hensikt i å fortsette en karriere der han vet at han ikke kan kaste opp mot sitt maksimale nivå. Det sier seg litt selv.

- Hvordan reagerer han selv på avgjørelsen?

- Det må du nesten snakke meg ham om selv, men Andreas er en sindig type som har vist å ta skuffelser med ro og sindighet tidligere.

- Han har ikke revet ned huset?

- Hehe, neida.

• Thorkildsen selv gjorde seg utilgjengelig for pressen i dag, men vil ventelig holde en pressekonferanse når han er tilbake i Norge en gang etter 17. mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!