Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært en dårlig effekt å ha meg på laget. Til nå..!

De har forsøkt fire ganger i mesterskap før. Endelig lyktes de sammen, Bø-brødrene.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De begynte å drømme om det i tenåra, og i dag oppfylte de drømmen sammen:

Tarjei Bø (27) og lillebror Johannes (22) ble verdensmestre sammen på stafett for Norge.

- Endelig. Vi har hatt noen forsøk på klare det sammen, uten å lykkes, så dette var veldig stort, sier Tarjei Bø til Dagbladet da gullgutta møtte pressen etter den maktdemonstrasjonen i Holmenkollen.

Og én ting var det at familien Bø fikk et norsk stafettgull i hus. Like viktig var det for laget å sette skapet på plass igjen, etter fadesen i OL-stafetten i Sotsji, og VM-sølvet i Kontiolahti i fjor.

- Endelig «satt den» - Vi har mista to gull de to siste åra på feil, så endelig «satt den» igjen for oss, sier en lykkelig Tarjei Bø.

Han leverte en god andreetappe etter at Ole Einar Bjørndalen først hadde gjort jobben sin som norsk startmann, men den som imponerte aller mest i dag var nok Johannes Thingnes Bø på tredjeetappen:

Han smadret feltet og ga ankermann Emil Hegle Svendsen 30 sekunders forsprang ut på sisteetappen.

Derfra og inn var det aldri noen tvil om at dette skulle bli en ny norsk jubeldag.

- Tok vare på sjansen Bjørndalen, Tarjei Bø og Emi Hegle Svendsen har merittlista full av stafettgull i sine imponerende karrierer. For Johannes Thingnes Bø var det første gang han kan synge «Ja vi elsker» etter en mesterskapsstafett.

- Gutta hadde vunnet stafetter i seks-sju år før jeg kom inn på laget, så det har vært en dårlig effekt å ha meg på laget, fram til nå, så det var stort for meg endelig å få oppleve et stafettgull også. Det var bra vi tok vare på sjansen nå som vi er som sterkest på papiret, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Storebror Tarjei vant sitt sjette VM-gull i stafett eller mixstafett.

Femte forsøk Det har vel aldri vært tvil om at Bø-brødrene en dag ville stå sammen øverst på seierspallen. Men det måtte fem forsøk til for å lykkes:

• I OL i Sotsji ble det fjerdeplass på stafetten etter at dagens ankermann, Emil Hegle Svendsen, måtte ut i strafferunde på sisteetappen,

• I VM i Kontiolahti fikk de bronse sammen på mixstafetten og sølv på stafetten.

• I dette mesterskapet ble det også bronse på mixstafetten.

Men i dag ble det gull, og det selv om den norske kvartetten med seks ekstraskudd totalt måtte lade om en gang mer enn sølvvinner Tyskland.

Tarjei har hatt et middels verdensmesterskap før stafetten, men følte seg sterkere enn noen gang før start.

- Jeg fortalte meg selv at jeg ikke skulle være defenvis lenger, men viste at jeg kan være sjef, jeg også. Utendingene skulle få slite mot meg. De kom tilbake, men jeg tror det var en bra taktikk, for jeg fikk mørnet dem, sier han.

- Skal nyte følelsen Etter tre fjerdeplasser fikk Johannes Thingnes Bø endelig en medalje. Prestasjonsmessig har han levert et mesterskap av jevnt høyt nivå.

- Denne stafetten er et av de beste løpene jeg har gått, og iallfall den beste stafettetappen. Det var veldig morsomt å gå, spesielt i området rundt Kapellskogen og ut fra stadion. Der var det vanvittig med liv.

- Jeg har gått råere i langrenn før, men jeg har fått en trygghet og er blitt bedre som skiskytter. Nå fikk jeg det gullet jeg ville ha på hjemmebane, og skal nyte den gode følelsen.

- Ufattelig nært Johannes gikk inn i mesterskapet med målsetting om en individuell medaje i tillegg til stafettgull. Det amisjonen er ennå ikke oppfylt, men Johannes er uansett fornøyd.

- Jeg har vært så ufattelig nært en individuell medalje, at jeg like gjerne kunne stått her med flere medaljer.

Selv om brødrene naturligvis unner hveradre all suksess, så finnes det også en god dose herlig brødrerivalisering der. Og da han skjønte at det ble gull, så jublet Johannes for at han tok innpå storebror Tarjei med en VM-medalje.

- Men det var før han husket at jeg også var på laget, ler Tarjei Bø.