Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært en drittsesong

Det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson sier startnekten ødela mye av sesongen hennes, til tross for seier over Therese Johaug.

IKKE FORNØYD: Den svenske langrennsløperen Frida Karlsson er misfornøyd med sesongen som nettopp var. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Den svenske langrennsløperen Frida Karlsson er misfornøyd med sesongen som nettopp var. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Frida Karlsson overrasket ved å spurtslå Therese Johaug på tremila i Holmenkollen. Likevel er den svenske langrennsyndlingen meget misfornøyd med sesongen.

Selv om Holmenkollen-triumfen var Karlssons første verdenscupseier i karrieren, ble ikke sesongen ikke helt som ønsket for 20-åringen.

- Det har vært en drittsesong om man ser helheten, sier hun til Expressen og fortsetter:

- Samtidig har jeg lært mer enn noensinne, og det er kjempemye som jeg tar med meg til kommende sesonger. Og jeg fikk tross alt et gullkorn i Holmenkollen. Det kjentes ut som en skikkelig revansje som jeg virkelig tar med meg inn i treningsåret.

Seieren kom takket være en genistrek litt over halvveis på tremila. Da valgte Karlsson i motsetning til Johaug å bytte ski. Det ble avgjørende for svensken.

I desember fikk 20-åringen startnekt som følge av at hun ikke har oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Det resulterte i at hun gikk over én måned uten renn.

- Der og da var det veldig vanskelig. Jeg begynte på bunnen da jeg fikk beskjeden. Deretter jobbet jeg meg opp, knyttet neven og valgte å se på det som noe jeg kunne ta lærdom av – en opplevelse jeg tror kan være veldig viktig for meg i fremtiden, sier hun.

Svensken slo for alvor igjennom i Seefeld-VM i fjor. Der tok hun tre medaljer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!