- Det har vært en drittsesong

Det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson sier startnekten ødela mye av sesongen hennes, til tross for seier over Therese Johaug.

IKKE FORNØYD: Den svenske langrennsløperen Frida Karlsson er misfornøyd med sesongen som nettopp var. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Den svenske langrennsløperen Frida Karlsson er misfornøyd med sesongen som nettopp var. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frida Karlsson overrasket ved å spurtslå Therese Johaug på tremila i Holmenkollen. Likevel er den svenske langrennsyndlingen meget misfornøyd med sesongen.

Selv om Holmenkollen-triumfen var Karlssons første verdenscupseier i karrieren, ble ikke sesongen ikke helt som ønsket for 20-åringen.

- Det har vært en drittsesong om man ser helheten, sier hun til Expressen og fortsetter:

- Samtidig har jeg lært mer enn noensinne, og det er kjempemye som jeg tar med meg til kommende sesonger. Og jeg fikk tross alt et gullkorn i Holmenkollen. Det kjentes ut som en skikkelig revansje som jeg virkelig tar med meg inn i treningsåret.

Seieren kom takket være en genistrek litt over halvveis på tremila. Da valgte Karlsson i motsetning til Johaug å bytte ski. Det ble avgjørende for svensken.

I desember fikk 20-åringen startnekt som følge av at hun ikke har oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Det resulterte i at hun gikk over én måned uten renn.

- Der og da var det veldig vanskelig. Jeg begynte på bunnen da jeg fikk beskjeden. Deretter jobbet jeg meg opp, knyttet neven og valgte å se på det som noe jeg kunne ta lærdom av – en opplevelse jeg tror kan være veldig viktig for meg i fremtiden, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer