- Det har vært en fantastisk æra

Barcelona-fansen depper over Guardiola-exiten.

(Dagbladet): Pep Guardiola gir seg som Barcelona-manager etter sesongen, det hevder Sky Sport News å vite.

Barcelona har ikke bekreftet dette ennå, men alt tyder på Guardiola har bestemt seg for å gi seg. De fleste spanske avisene skrev i dag at Guardiola har bestemt seg for å gi seg.

Barcelona vil holde en pressekonferanse klokka 1330 i dag, og der vil en få den endelige bekreftelsen.

Du kan følge pressekonferansen direkte på YouTube.

Fantastisk æra Thomas Dragsnes, redaktør i Barcelonas norske supporterklubb, Blaugrana, sier til Dagbladet at det er trist å se Guardiola dra.

- Det har vært en fantastisk æra, og bare det at det har blitt spekulert i om at Barcelona har vært tidenes beste lag under Guardiola sier jo litt. Det er en fantastisk jobb han har gjort, sier Dragsnes som påpeker at ingenting er offisielt ennå.

Han er likevel ikke veldig overrasket.

- Pep har jo kun signert ettårskontrakter siden han kom i 2008, og har sagt flere ganger at han kun kommer til å fortsette så lenge han har løsninger og de rundt ham er motivert. Med all suksessen han har hatt kan det være at han kanskje har gått litt tom for idéer, at han er litt metta for suksess, sier Dragsnes.

Fortalte spillerne Ifølge Sky Sports informerte Guardiola spillerne før dagens trening. Guardiola ledet treninga som startet en halv time etter skjema.

Den 41 år gamle manageren, som i 2011 ble kåret til verdens beste trener av FIFA, kommer nå til å ta et års pause fra fotballen før han muligens returnerer til trenergjerningen, enten i Barcelona eller i en annen klubb.

Guardiola overtok managerstillingen etter Frank Rikjaard i 2008, og har siden ledet Barcelona til 13 titler. Det gjør ham til klubbens mest suksessrike trener gjennom tidene. Under Guardiolas ledelse har Barcelona vunnet 175 kamper, spilt uavgjort i 46 og tapt 19.

Dagbladet utvider saken.