Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det har vært en forferdelig dag»

Dødsulykke i Dakar-rallyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Samtidig som Pål Anders Ullevålseter kjemper seg gjennom sanddynene i Afrika-ørkenen, sitter kona Solveig hjemme i Norge. Hun følger ektemannen via internett, kilometer for kilometer - og oppdaterer selv mannens hjemmeside.

Hver dag sitter hun på kanten av stolen, bekymret og spent.

I formiddag fikk hun sjokkbeskjeden om at Andy Caldecott omkom i løypa.

- Det var helt forferdelig, og er nesten umulig å beskrive, sier Solveig Ullevålseter til Dagbladet.no.

23 dødulykker

Australske Andy Caldecott (41) falt etter rundt 250 kilometer av etappen, og døde trolig momentant. Han er den 23. utøveren som har mistet livet i det tøffe rallyet.

- Det føles ekstra vondt når det er en utøver Pål Anders har kjørt en del sammen med. Seinest på lørdag kjørte de sammen, forteller Solveig.

Dette er femte gang Pål Anders er med i Dakar-rallyet, men kona venner seg aldri til ulykkene.

FIKK SJOKK: Solveig Ullevålseter fikk sjokk da Pål Anders sto stille på livesida. Dette skyldes imidlertid bare en teknisk feil. Foto: EPA
FIKK SJOKK: Solveig Ullevålseter fikk sjokk da Pål Anders sto stille på livesida. Dette skyldes imidlertid bare en teknisk feil. Foto: EPA Vis mer

- Jeg vet innerst inne at slike ting kan skje, men jeg prøver å ikke tenke på det. Ellers vil jeg ikke fungert, sier hun.

Fikk sjokk

Da hun fikk høre om dagens dødsulykke, gikk hun rett inn på nettet for å få mer informasjon om hva som skjedde. Hun gikk inn på den offisielle sida, for å se hvor i løypa ektemannen var.

På trackingsida, hvor du kan følge utøverne direkte, sto derimot prikken til Pål Anders helt stille.

- «Hvor er mannen min,» tenkte jeg. Og så beveget han seg ikke. Han sto stille veldig lenge, sier hun.

Men det var heldigvis bare tekniske problemer med nettsida som var årsaken til dette.

- Jeg var på jobben da dette skjedde, så jeg tror kollegaene mine har vært gjennom litt av hvert i dag, sier Solveig Ullevålseter til Dagbladet.no.

4. plass sammenlagt

Pål Anders endte på 5. plass i dag. En sterk plassering, ikke minst med tanke på at han kjørte først i løypa. Nå ligger han på 4. plass i sammendraget, en drøy halvtime bak italienske Sala.

Dødsulykken skjedde lenger bak i feltet, og nordmannen fikk trolig ikke beskjed om den før han var i mål.

- Hvordan kommer Pål Anders til å takle dette?

- Han vil nok tenke mye på det i kveld, men i morgen må han forsøke å fortrenge det, for å klare å fullføre. Det tror jeg han klarer, for han er veldig fokusert. Han har jo jobbet for dette i ett år.

Seint mandag kveld sendte Solveig ut følgende melding fra Pål Anders:

- Jeg er helt tom og uten ord nå rett etter målgang. Allerede tidlig på etappen kjørte jeg forbi Caldecott og har der etter kjørt i tet resten av dagen. For meg har dette vært en slitsom, men fantastisk etappe. Alt klaffet fra første stund med både navigering og kjøring, og jeg var i grunn ekstremt fornøyd med min egen gjennomføring av årets lengste etappe.

- Det er derfor et stort sjokk å nå få den ufattelige beskjeden om at Andy Caldecott ikke lenger er blant oss, og jeg har rett og slett vanskelig for å tro at det er sant. Våre tanker og dype medfølelse går i denne stund til Andy Caldecotts nærmeste, og spesielt kone og barn.

Vanskelig terreng og knallharde etapper er ikke de eneste farene i ørkenrallyet.

Når førerne kjører alene gjennom små landsbyer, kan de bli angrepet, kidnappet eller til og med skutt. I 1991 ble den franske sjåføren Charles Cannabes skutt og drept i Mali.

BEKYMRET: Solveig Ullevålseter er svært spent når ektemannen kjører.
OMKOM: Australske Andy Caldecott (41) falt etter rundt 250 kilometer av dagens etappe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!