VARSLER OPPVASK: Sprinttrener Ulf Morten Aune sier han vil konfrontere journalistene han mente oppførte seg uverdig mot Øystein Pettersen på et senere tidspunkt. Nå er han mest glad for at 28-åringen har fått orden på hodet igjen. - Han er en av få skiløpere jeg har møtt som har samvittighet og som bryr seg om andre folk, sier sprinttreneren. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
VARSLER OPPVASK: Sprinttrener Ulf Morten Aune sier han vil konfrontere journalistene han mente oppførte seg uverdig mot Øystein Pettersen på et senere tidspunkt. Nå er han mest glad for at 28-åringen har fått orden på hodet igjen. - Han er en av få skiløpere jeg har møtt som har samvittighet og som bryr seg om andre folk, sier sprinttreneren. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Det har vært en heksejakt på Øystein, for å si det veldig pent

Sprinttrener Aune snakker om episoder han «ikke trodde var mulig».

SORIA MORIA (Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen var den siste sprinteren som fikk VM-billett, etter en hårfin duell med landslagskompisene John Kristian Dahl og Johan Kjølstad.

Oslo-gutten har imidlertid slitt med selvtilliten de siste månedene. NM-exiten allerede i kvartfinalen var tung å svelge, og 42. plassen i prologen i et norgescuprenn på Beitostølen gjorde naturligvis heller ikke underverker for hodet hans.

Sprinttrener Ulf Morten Aune mener situasjonen ble ytterligere forverret av den han kaller en «heksejakt» på Pettersen fra medias side.

- Øystein har forandret seg forholdsvis mye de siste par ukene, og gitt seg selv muliugheten til å være mer i fred og i pakt med seg selv. Han har ikke latt seg stresse av mer eller mindre hysteriske journalister, med etiske prinsipper jeg ikke trodde fantes i Norge.

- Er det noe spesielt som har skjedd?

- Jeg synes det har vært en heksejakt, for å si det veldig pent. Det var en del episoder rundt NM jeg ikke satte pris på. Jeg er veldig glad han har kommet seg ut av den situasjonen.

- Kan du si konkret hva disse episodene dreide seg om?

- Det skal jeg sørge for å ta med de involverte. Det går på hele situasjonen som har vært rundt ham. Jeg skal ikke bruke mer energi på det i dag. Det viktigste er at han med god hjelp har snudd på dette, og synes det er gøy å gå på ski igjen. Nå går han på ski for sin egen del. Dette handler litt om typen Øystein er: Han er en av få skiløpere jeg har møtt som har samvittighet og som bryr seg om andre folk. Han tar litt mye hensyn på den måten at han vil gjøre andre folk glade, sier Aune.

MISTET SELVTILLITEN: Øystein Pettersen var langt nede etter nedturer i Steinkjer og på Beitostølen. 
Foto:Erik Berglund
MISTET SELVTILLITEN: Øystein Pettersen var langt nede etter nedturer i Steinkjer og på Beitostølen. Foto:Erik Berglund Vis mer