Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært en katastrofe

Liverpool-eier Hicks om direktør Parry.

(Dagbladet.no): Den amerikansk-britiske såpeoperaen fortsetter med knallharde verbale lyskespark.

De kontroversielle amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett er i strid, og klubbdirektør Rick Parry har havnet på Gilletts side. Parry er heller ingen poplulær mann blant fansen, og det vet Hicks å utnytte. Han har allerede krevet direktørens avgang.

I et nytt intervju med Sky Sports News trapper Hicks opp kritikken mot direktøren ytterligere:

- Se på hva som har skjedd under Rick. Det har vært en katastrofe. Vi har falt så langt bak de andre ledende klubbene. Vi skulle ha bygget det nye stadionet for tre-fire år siden. Vi har to hovedsponsorer, kanskje tre, når vi skulle hatt 12-15, lyder tiraden fra den amerikanske forretningsmannen.

Må trekke seg

Hicks hevder Parry hindrer klubben i å utvikle seg. Han mener Liverpool er det ledende merkevarenavnet innen fotballen, men at det er til fint liten nytte når man ikke vet hvordan man skal utnytte det.

- Rick er nødt til å trekke seg fra Liverpool FC. Han har lagt hjertet sitt i arbeidet, men det er på tide med en forandring. Du er nødt til å kunne jobbe med manageren, og Rick har bevist at han ikke klarer det, sier Hicks til Sky ifølge Times Online.

Den siste riften mellom Rick Parry og manager Rafa Benitez skyldtes avsløringen om at Parry var tilstede da Hicks og Gillett i fjor høst møtte Jürgen Klinsmann for å diskutere muligheten for at tyskeren overtok etter Benitez.

EN KATASTROFE: Liverpool-eier Tom Hicks (i bakgrunnen) er nådeløs i sitt siste angrep på klubbdirektør Rick Parry. - Han holder klubben tilbake, sier Hicks til Sky Sports. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
EN KATASTROFE: Liverpool-eier Tom Hicks (i bakgrunnen) er nådeløs i sitt siste angrep på klubbdirektør Rick Parry. - Han holder klubben tilbake, sier Hicks til Sky Sports. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

- Gillett kontaktet Klinsmann

I intervjuet skyver Hicks skylda for Klinsmann-kontakten fullt og helt over på Gillett og Parry.

- George ble gode venner med Klinsmann for et år siden. Jeg fikk en telefon fra George helt ut av det blå hvor han sa «få folkene dine til å gjøre research på Klinsmann». Han og Rick avtalte møtet i New York, og jeg kom på møtet med sønnen min, Tom, sier Hicks senior.

Hicks hevder at Parry allerede hadde snakket med Klinsmann alene i et par timer da han ankom. Så varte møtet i ytterligere fire timer.

- Etterpå fortalte jeg sannheten til en reporter som spurte, og plutselig het det «Tom Hicks forsøkte å få Jürgen Klinsmann». Det var George som initierte det, men vi deltok alle sammen, sier Hicks.

image: - Det har vært en katastrofe
KONTROVERSIELLE MØTER: Eierne og direktørens møter med Jürgen Klinsmann har vært sentrale i intrigene i Liverpool. Hicks gir Gillett og Parry skylda.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media