SVEKKET DORTMUND: I fjor snublet Real Madrid over nest siste hinder da Borussia Dortmund ble for sterk i semifinalen. Onsdag venter samme klubb i første kvartfinale, men det er et betydelig svekket Dortmund-lag. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier/NTB Scanpix
SVEKKET DORTMUND: I fjor snublet Real Madrid over nest siste hinder da Borussia Dortmund ble for sterk i semifinalen. Onsdag venter samme klubb i første kvartfinale, men det er et betydelig svekket Dortmund-lag. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier/NTB ScanpixVis mer

- Det har vært en skadekrise jeg aldri har sett maken til

Real Madrid møter et betydelig svekket Dortmund-lag i morra.

Real Madrid jakter videre på «decima», klubbens 10. seier i den gjeveste europacupen. Denne sesongen går veien gjennom et desimert Dortmund-lag.

Klubbpresident Florentino Perez er besatt av å oppnå mesterligatriumfen som vil gjøre Real Madrid til første klubb med tosifret antall titler. Forrige triumf kom så langt tilbake som i 2002, og Perez har å handle stjernespillere som skal bryte titteltørken.

I fjor snublet Real Madrid over nest siste hinder da Borussia Dortmund ble for sterk i semifinalen. Onsdag venter samme klubb i første kvartfinale, men det er et betydelig svekket Dortmund-lag.

- Det har vært en vanskelig sesong med ekstraordinære utfordringer og en skadekrise jeg aldri har sett maken til, sier Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Neven Subotic, Marcel Schmelzer, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan og Sven Bender er alle ute med skader. Verst av alt er Robert Lewandowski, som scoret fire mål i fjorårets 4-1-seier over Real Madrid, utestengt.

- Tross alle problemene er vi fortsatt i posisjon til å nå målene våre. Vi er på 2.-plass i serien, i semifinale i cupen og kvartfinale i mesterligaen, akkurat som i fjor. Igjen vant vi den tøffeste mesterligagruppen, så det er feil å kalle oss svakere, mener Klopp.

Gleder seg Real Madrid har siden i fjor satt en ny overgangsrekord da Gareth Bale ble hentet fra Tottenham. Han spiller på topp sammen med Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, en trio som kan skremme vannet av de fleste forsvar.

- Vi gleder oss veldig til Dortmund-kampen. Det er en av grunnene til at jeg spiller fotball, sjansen til å være med i slike kamper, sier Bale til klubbens TV-kanal.

Real Madrid ledet den hjemlige serien inntil laget gikk på to strake tap forrige uke. I helgen slo de helhvite tilbake med 5-0 over byrival Rayo Vallecano. Bale scoret to av målene.

- Det var viktig at vi ga et svar og kom tilbake på sporet. Nå handler alt om å gjøre en god jobb onsdag, sier han.

Ronaldo kan onsdag tangere eller slå Lionel Messis rekord på 14 mål i en mesterligasesong. Han ønsker også revansj på Dortmund. I fjor tok det tyske laget fire poeng mot Real Madrid i gruppespillet og vant 4-3 sammenlagt i semifinalen.

Styrke Real Madrids styrke i årets mesterliga ble demonstrert da Dortmunds nærmeste naboklubb Schalke ble knust 9-2 sammenlagt i forrige runde. Real-trener Carlo Ancelotti styrker laget som slo Rayo Vallecano i helgen med Iker Casillas, Marcelo og Luka Modric.

Klopp ventes i Lewandowskis fravær å bruke Marco Reus i en uvant rolle som enslig spiss. Reus gjorde hattrick da Dortmund vendte 0-2 til 3-2 mot Stuttgart i helgen.

Mens Real Madrid jakter sin 10. mesterligatittel, er Borussia Dortmund ute etter sin annen. Det ble finaletap mot Bayern München i fjor, og seieren i 1997 er fortsatt klubbens eneste.

(NTB)