PÅ ETTERSKUDD: Sven Erik Bystrøm har ikke kunnet trene skikkelig i etterkant av velten i Yorkshire. Han er fremdeles ikke 100 prosent klar for Tour of Norway-deltakelse. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
PÅ ETTERSKUDD: Sven Erik Bystrøm har ikke kunnet trene skikkelig i etterkant av velten i Yorkshire. Han er fremdeles ikke 100 prosent klar for Tour of Norway-deltakelse. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

- Det har vært en tøff tid. Jeg må innrømme det

Har ikke trent skikkelig siden Yorkshire-velten.

(procycling.no): Når det først regner, så pøser det ned. Slik lyder et gammelt jungelord, og det er ikke helt upassende for Sven Erik Bystrøm for tida.

Sesongen ble innledet med kneproblemer, så ble han syk foran Flandern rundt - og det siste vi hørte fra ham var da han veltet ut av Tour de Yorkshire.

Haugesunderen ble avbildet med skrubbsår i ansiktet og langs den ene siden av kroppen. Det var først da 24-åringen kom hjem, han fant ut hvor hard medfart kroppen egentlig hadde fått.

- Det var en tøffere smell for kroppen enn jeg trodde der og da. Jeg kom meg ikke opp, og det var litt tåkete da det skjedde. På sykehuset sa de jeg var meget heldig som hadde unngått bruddskader. Da jeg skulle begynne å trene igjen fikk jeg problemer med knærne. I tillegg har kjeven vært litt i uorden. Det var egentlig litt småting på hele kroppen, sier Bystrøm til procycling.no.

Sendt til Tyskland Katusha sendte Bystrøm ned til Tyskland for å fikse problemene.

I Bavaria-området ble han fulgt opp av kiropraktor og osteopat to ganger daglig. Han slo den øvre delen av kneskåla da han ble sendt i bakken under åpningsetappen i Yorkshire.

Under oppfølgingen i Tyskland fant han så smått fram sykkelen igjen også, men torsdagens langtur i Stavanger er så langt den beste treningsøkta han har hatt siden velten den 29. april.

- Jeg ble sendt ned til Tyskland forrige lørdag, og kom faktisk ikke hjem før i går, forteller Bystrøm.

- Hva gjør dette med deltakelsen din i Tour of Norway?

- Jeg satser på å komme meg dit, men planen om å være i bra slag har gått litt i vasken. Jeg kjenner at jeg fortsatt ikke er helt bra i knærne. Slik jeg ser det nå, er det 90 prosents sjanse for at jeg stiller. De siste ti prosentene håper jeg å ordne med god trening de neste to dagene.

Kneproblemer bekymrer Dersom kneproblemene vedvarer, blir han heller hjemme fra rittet.

Der debutsesongen på landeveien skled så vanvittig bra for Bystrøm, har ikke 2016 vært noe å juble for så langt.

- Det har vært litt tungt i år. Sykdomsperioder må man regne med, men jeg skulle gjerne ha vært foruten knetrøbbel, innrømmer han.

- Hva skjedde i den velten i Yorkshire?

- Det var en sprekk i en ferist på langs av veien. Framhjulet mitt kilte seg fast der, og da sier det bom stopp. Det skjedde 300 meter etter starten, så det ble ikke rare løpet for min del, konstaterer han.

PS! I dag kom bekreftelsen på at Bystrøm, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping, Odd Christian Eiking, Sondre Holst Enger og 18 år gamle Tobias Foss stiller for et norske landslag i etapperittet Tour of Norway (18.-22. mai).

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.