- Det har vært en ufattelig opplevelse. Takk for det

Sir Alex ble hyllet i sin siste hjemmekamp i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Manchester United - Swansea 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Manchester United spilte i dag sin siste hjemmekamp for sesongen, og enda viktigere, sin siste kamp på Old Trafford med sir Alex Ferguson som manager.

71-åringen, som har vært manager for klubben i 26 år, ga denne uken beskjed om at han slutter som manager. Det etter å ha vunnet 38 trofeer med klubben.

Ved kampstart stilte Manchester United- og Swansea-spillerne seg opp på hver sin side utenfor spillertunellen og tok i mot Ferguson.

Hele tribunen viftet med røde flagg og sang for den legendariske manageren. En tydelig rørt Ferguson tok seg også tid til å skrive autografer før kampen startet.

Siste seier Ligatittelen var allerede sikret for Manchester United før kampen mot Swansea, og rødtrøyene kunne motta Premier League-trofeet i dag.

Kampen så lenge ut til å ende 1-1, etter scoringer ved Hernandez (United) og Michu (Swansea).

Men på en corner i det 86. minutt banket Rio Ferdinand inn ballen til 2-1, og sørget for at Ferguson endte si karriere på Old Trafford med seier.

Wayne Rooney var ikke en gang i troppen til Manchester United i dag, noe som setter fart i ryktene om at han skal vekk fra klubben.

Paul Scholes spilte også sin siste hjemmekamp i den røde trøya i dag, etter at han i går ga beskjed i at legger fotballskoa på hylla.

Vanvittig karriere - Avgjørelsen om å gi seg er en jeg har brukt mye tid på. Jeg har tenkt dette gjennom, jeg tar ikke lett på det. Det er rett tid, sa Alex Ferguson da det ble kjent at han gir seg, etter 26 år på Old Trafford.

I tillegg til 13 ligatitler har Ferguson fylt trofékabinettet i klubben med to Champions League-titler, fem FA-cuper og fire ligacuptitler.

Ferguson har fått til mye med Manchester United. Og i 1999 ble skotten ble adlet, etter Champions League-triumfen i Barcelona der Ole Gunnar Solskjær scoret seiersmålet. Samme år ble han kåret til årets manager i Europa.

I dag ble han hyllet av hjemmefansen for sin lange og tro tjeneste på Drømmenes Teater. Men sjefen hyllet også tilbake.

<strong>SISTE HJEMMEKAMP:</strong> United-manager sir Alex Ferguson meldte tidligere denne uka at han gir seg som manager. I dag fikk han sin hyllest på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
SISTE HJEMMEKAMP: United-manager sir Alex Ferguson meldte tidligere denne uka at han gir seg som manager. I dag fikk han sin hyllest på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

Etter kampslutt tok Ferguson mikrofonen på stadion og takket alle som har vært innvolvert i klubben.

- Jeg har ikke noe manus, jeg bare skravler og så håper jeg at jeg får frem hvor mye denne fotballklubben har betydd for meg, sa Fergie.

- Tusen takk til Manchester United, til direktørene, det medisinske teamet, støtteapparatet, spillerne, supporterne - alle sammen. Tusen takk. Dere har vært den mest fantastiske opplevelsen i mitt liv, takket han.

- Det har vært en ufattelig opplevelse for oss alle. Tusen takk for det.

<strong>RØDMALT:</strong> Hele stadion viftet med røde flagg under hyllesten. Foto: AP Photo/Jon Super
RØDMALT: Hele stadion viftet med røde flagg under hyllesten. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
<strong>UDØDELIG:</strong> Bannere med "sir Alex immortal" og andre hyllester preget Old Trafford. Foto: EPA/PETER POWELL
UDØDELIG: Bannere med "sir Alex immortal" og andre hyllester preget Old Trafford. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer
<strong>FIKK TROFEET:</strong> Manchester United. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
FIKK TROFEET: Manchester United. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer