Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært et helvete

Strand er endelig skadefri, men tror klausul kan hindre VIF-comeback.

TILBAKE I TRENING: Lars Iver Strand er omsider tilbake på treningsfeltet, etter å ha vært ute av spill siden i fjor høst. - Det har vært et skadehelvete uten like, som det tidvis har vært vanskelig å se enden på, sier han.   Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
TILBAKE I TRENING: Lars Iver Strand er omsider tilbake på treningsfeltet, etter å ha vært ute av spill siden i fjor høst. - Det har vært et skadehelvete uten like, som det tidvis har vært vanskelig å se enden på, sier han. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

VALLE (Dagbladet): For ni måneder siden ble Lars Iver Strand byttet inn de siste par minuttene da Vålerenga slo Odd Grenland 2-1 i Skien.

Det er det siste vi har sett til 27-åringen på en tippeligabane.

- Jeg ble operert i ankelen i september og forespeilet en retur i januar. Det var jeg ikke i nærheten av å greie. Siden da har det vært mange frister som har blitt utsatt hver gang. Jeg har trent som pokker som for å komme tilbake til et punkt, og blitt klinket rett ned igjen, i hvert fall mentalt. Det har vært et skadehelvete uten like, som det tidvis har vært vanskelig å se enden på. Men nå er det lys i tunnelen, sier Strand.

Kan utløse klausul
I går trente han for fullt med resten av laget, og går alt etter planen vil han være tilbake i god kampform i løpet av den neste måneden. Men utsiktene til førstelagsspill virker nesten håpløse for mannen som ble hentet til Valle for sju millioner kroner i 2007, og som har fire A-landskamper for Norge:

Strand har fått beskjed om at han kan forlate Vålerenga gratis, selv om kontrakten hans løper fram til årsskiftet. Han er også blitt fortalt at han bare er én kamp unna å utløse en klausul i avtalen mellom Vålerenga og gamleklubben Tromsø - som i så fall vil påføre VIF ytterligere utgifter på en spiller de helst vil bli kvitt.

- Jeg kan ikke detaljene rundt det, jeg var ikke med i de forhandlingene. Men jeg er blitt fortalt det, sier Strand til Dagbladet.

- Av hvem?

- Det spiller ingen rolle.

Siden debuten i 2008 har Strand spilt like i underkant av 30 obligatoriske kamper for Vålerenga i cup og serie, ifølge statistikkbasen til altomfotball.no.

Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen vil ikke kommentere hva slags avtale de har gjort med Tromsø.

- Men Lars Iver er definitivt aktuell for spill hvis han er god nok og treneren vil bruke ham. Det er ingen hemmelighet at vi har sagt at han kan skifte klubb, det blir en vurdering når neste overgangsvindu åpner (1.august), sier han.

- Hva tenker du om alle pengene dere har brukt på en spiller som nesten ikke har vært på banen?

- Det er uinteressant hva man har brukt, vi måler suksess ut fra hvor mange opptredener spilleren har for Vålerenga. Og Lars Iver har spilt for få kamper til å kunne si at det har vært noen stor suksess for vår eller hans del.

Heller ikke sportsdirektør Morten Kræmer i Tromsø vil si om de har krav på mer penger om Strand når et visst kampantall for Vålerenga.

- Har gjort mitt beste
Det viktigste for Strand er uansett at han er på vei til å bli frisk etter sin tyngste periode i karrieren.

- Å gå så lang tid uten å spille er råtøft, og du lurer på hva du holder med av og til, når du vasser i et basseng eller jobber i et styrkerom uten å få røre ballen på evigheter. Det har virket litt fremmed og langt unna det jeg egentlig skal holde på med. Men jeg har vært veldig strukturert og trent meg opp fysisk ved hjelp av folk fra Olympiatoppen og her i klubben. Jeg har aldri vært sterkere enn det jeg er akkurat nå. Så gjenstår det bare litt på det fotballmessige.

- Hva tror du om framtida her i Vålerenga?

- Du skal aldri si aldri i fotball, men i utgangspunktet er det jo langt fram. Jeg er ekstremt sugen på å spille fotball og er avhengig av det for å komme i gang igjen. Hvis ikke det er mulig her i Vålerenga er det best å se etter nye utfordringer. Men det er ikke mye å gjøre før overgangsvinduet åpner.

Strand vil ikke at folk skal sitte med et inntrykk av at han ikke har gjort sitt beste for å lykkes i Vålerenga.

- Det har i hvert fall ikke stått på treningsvilje og iver. Det er ikke så mye å gjøre med de skadene jeg har fått - de har ikke kommet som en konsekvens av at jeg ikke har gjort ting riktig, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media