Ronny Deilas Vålerenga med tolv kamper uten seier

- Det har vært et helvete

Ronny Deila mener det går an å bygge på mye av det man fikk se på Åråsen mot Lillestrøm. Nå er han fast bestemt på at de skal snu trenden.

KJENNER PRESSET: Ronny Deila har vært i hardt vær de siste ukene. Nå er de siste fire rundene i Eliteserien som cupfinaler, mener han. Foto: NTB/Scanpix
KJENNER PRESSET: Ronny Deila har vært i hardt vær de siste ukene. Nå er de siste fire rundene i Eliteserien som cupfinaler, mener han. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Lillestrøm - Vålerenga 0-0

ÅRÅSEN (Dagbladet): Det endte som mange hadde spådd. 0-0 etter en tøff batalje hvor fotballen ikke kom i hovedfokus. Vålerenga-sjef Ronny Deila mener kampen på Åråsen ble litt som han hadde forventa.

- Den ble egentlig det. Men jeg er veldig stolt av gutta som står opp for seg selv i 90 minutter i dag. Vi slipper ikke Lillestrøm til i det hele tatt, og det er en sterk prestasjon etter alt det vi har vært igjennom. Det vitner om at vi er en gjeng som slår tilbake, sier Ronny Deila til Dagbladet etter 0-0 på Åråsen.

Selv om han synes uavgjort er et greit resultat, innrømmer han at det er ergerlig at de ikke fikk det til å stemme offensivt.

- Det er fortærende at vi ikke sitter den store sjansen vi fikk, sier Deila om Herolind Shalas stolpetreff.

- Vi ville gå for tre poeng. Inngangen vår var å vinne midten og stenge av der. Vi ville sette opp sidene mer. Det fikk vi ikke gjort. Defensivt var det bra, sier treneren.

Den meritterte treneren tror de 22 spillerne ute på matta kanskje følte at det sto for mye på spill på Åråsen i ettermiddag.

- Ja, kanskje. Men jeg synes heller ikke vi står med lua i hånda. Vi spiller taktisk klokt, sier den tidligere Celtic-sjefen.

- Må vise det hver gang

Dette var kamp nummer tolv i rekka uten seier for Deilas mannskap. Treneren mener effektivitet er nøkkelen dersom den vonde trenden skal snu.

Han etterlyser også noe han fikk se i dag i de siste kampene.

- Vi skaper stort sett bra med sjanser, selv om vi ikke gjorde det i dag. Da gjelder det å være mer effektive. Om man ser tilbake på de siste kampene er det egentlig utrolig at vi ikke har vunnet. Det har vært noen gode prestasjoner, men den lagmoralen vi viser i dag må være der hver gang.

Likegyldigheten rundt klubben er noe både Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson har snakket om i Dagbladet den siste uka. Deila mener det har sin naturlige forklaring.

- Når man ikke vinner kamper blir det sånn. Vi må begynne å prestere bedre. Man skuffer alle når man ikke vinner og til slutt blir folk rådløse, sier Ronny Deila.

- Det kjenner du kanskje på selv også?

- Gjett om. Det trenger du ikke tenke på en gang. Men jeg vet hvilket potensial som er her. Når man får det til er det ingen klubber i Norge hvor det er kulere. Men det er vanskelig. Det viser også historien, sier Deila, som mener de i alle fall må ha tre poeng til for være sikret spill i Eliteserien også i 2020.

- Hvordan har de siste ukene egentlig vært?

- Det har vært et helvete. Det har vært grusomt. Men man kan ikke gå rundt å synes synd på seg selv. Det synes jeg gutta takler bra i dag. VI blør for drakta og får med oss noe for Åråsen.

- Nå gjelder det. Alle kamper er cupfinaler nå, og vi må få snudd den trenden vi er inne i.

- Men vi skal ha mer enn tre poeng i løpet av de siste kampene, legger han til.

- Akkurat som forventet

Lillestrøm-sjef Jörgen Lennartsson var greit fornøyd med poenget de delte med VIF.

- Det var en kamp som ble akkurat som man hadde forventet. Det var høy intensitet og mange dueller. Det ble fokusert på å holde nullen med få sjanser. På slutten av kampen var begge lag greit fornøyde med 0-0. Det var et fair resultat, sier LSK-treneren til Dagbladet.

- Det sto mye på spill, og det var nok litt av grunnen til at kampen ble som den ble. Man fikk det ikke til å løsne helt offensivt. Vi ville gå ut i strupen på dem, og det synes jeg vi lykkes med i en periode. Men man kan ikke spille sånn hele kampen. Jeg synes vi lykkes bra, sier Jörgen Lennartsson.

I en kamp hvor Vålerenga var nærmest med Shalas treff i stolpen, ropte hjemmelaget på straffe ved to anledninger. Spesielt den i førsteomgang virket de å ha en sak.

- Jeg har ikke sett situasjonene. Under kampen har vi kanskje den dårligste utsikten av alle. Jeg vet ikke om vi ble snytt eller ikke, sier Lillestrøms svenske trener.

- Soleklar

Det var Kristoffer Ødemarksbakken som ble felt. Han følte seg så definitivt snytt etter kampen.

- Den første mener jeg er soleklar. Jeg tipper at han (dommer Skjerven, journ.anm.) ikke tør å dømme siden det hadde vært så mye kaos i starten. Han tenke nok at kampen kom til å bli stoppet om han hadde dømt og at det da hadde kommet mer bluss, sier Kristoffer Ødemarksbakken til Dagbladet.

- Det eneste jeg gjør er at han kommer i hofta mi. Jeg løper rett fram. Den andre situasjonen er jeg litt mer usikker på. Jeg føler at han tar beina mine. Vålerenga-spillerne mener jeg overspiller, men det gjør jeg faktisk ikke. Mulig den hadde vært billig, men den første er jeg helt sikker på. Jeg føler meg litt snytt, sier Ødemarksbakken videre om straffesituasjonene.

- Det er litt kjipt at det bare blir ett poeng sett i lys av det. Det var nok en litt kjedelig kamp å se på, men jeg tror et straffespark ville vært med å gi den liv, sier Ødemarksbakken, som sier at alt i alt var uavgjort et greit resultat.

- Det var viktig å ikke tape kampen, legger han til.

- Hadde god sikt

Dommer Tommy Skjerven stilte opp for media etter kampslutt, og forklarte situasjonene på denne måten:

- Jeg har ikke sett situasjonene igjen, men jeg har snakket med folk som har det. De synes det var helt greit å la den første gå. Jeg hadde god sikt og hadde det vært retningsforandring i løpet hadde vi sett annerledes på den. Det så ikke vi at det var, sier Skjerven til Dagbladet.

Situasjon nummer to var av det enklere slaget, mener han.

- Den er jeg 100 prosent sikker på. Det er det ikke tvil om at han sklir og at ballen blir taklet i Ødemarksbakken og ut, sier dommeren.

Skjerven følte han hadde grei kontroll på oppgjøret, til tross for alt støyet rundt.

- Selve kampen var grei, men man merket at det var mye leven og trøkk rundt. Det var noe som hang ved spillerne og det skulle ikke mye til før det ble tenning. Det var ingen walk in the park, forteller dommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer