- Det har vært et mareritt for spillerne

Sir Alex etter Uniteds første seier.

(Dagbladet.no): Endelig fikk Manchester United sesongens første trepoenger, med 1-0 mot Tottenham på Old Trafford i går ettermiddag.

Før avspark hadde United ett poeng og bare Derby bak seg på tabellen. Slik er vanskelig å takle og det har preget troppen, forteller Uniteds manager.

- Det har vært et mareritt for spillerne. De har ikke likt det. Jeg tror vi manglet litt selvtillit tidlig i kampen. Spillerne var stresset fordi forventningene er så store her, sier Ferguson til britiske aviser i dag.

Innrømmer flaks

Nani dunket inn seiersmålet, via hodet til Carlos Tevez. Særlig flere sjanser hadde ikke vertene.

- Det var på tide vi hadde litt flaks, det er første gang denne sesongen, sier Ferguson som ennå ikke avlyser krisen. Det er tross alt fem poeng opp til ligaleder Chelsea.

- Vi har selv sørget for at vi har masse press på oss. Våre rivaler koser seg nå.

Tottenham-sjef Martin Jol mener dommer Howard Webb hjalp United opp på 10. plass i ligaen. Nederlenderen følte seg snytt for to straffer i går, sist da Wes Browns blokkerte et skudd på streken.

ENDELIG: 22 minutter før slutt fikk Nani kjempetreff fra 25 meter, ballen føyk inn i nettet. Og ble feiret med akrobatikk. Foto: Scanpix/Reuters
ENDELIG: 22 minutter før slutt fikk Nani kjempetreff fra 25 meter, ballen føyk inn i nettet. Og ble feiret med akrobatikk. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Jol mener United-backen en trollmann hvis ikke armen hans var involvert i episoden.

- Dommeren ville ikke gi straffen. Og det var andre gangen. Den første, da Vidic kolliderte med Berbatov, var vanskeligere. Men den andre synes jeg var krystallklar, sier Jol.

Protester

Spurs-sjefen mener hele England er enig med han i det, med unntak av den røde delen av Manchester.

- Slik jeg ser det var det Berbatov som felte Vidic, sier Ferguson og avviser også at Spurs ble frarøvet noe som helst da Brown stoppet Berbatovs forsøk.

- De protesterte så voldsomt at de nesten fikk straffen. Jeg har sett hendelsen et dusin ganger og Browns arm kommer ut. Men ballen traff ham i brystet. Jeg er sikker på det.

Sier Ferguson, som selvsagt ikke har gitt opp noe som helst.

- Hvis det er ett lag som kan vinne en lang rekke med kamper på rad, så er det Manchester United. 

• Din kommentar: Burde Spurs hatt en straffe eller to?

STRAFFE!</B> Spurs-spillerne roper forgjeves mot dommer Webb.
REDNING PÅ STREKEN: Like før Ferdinand feide ballen unna mål havnet Berbatov i bakken etter en duell med Vidic i feltet.