SNART TILBAKE PÅ ISEN: New York Rangers-målvakt Henrik Lundqvist er glad lockouten i NHL er over. Foto: AP Photo/Julio Cortez
SNART TILBAKE PÅ ISEN: New York Rangers-målvakt Henrik Lundqvist er glad lockouten i NHL er over. Foto: AP Photo/Julio CortezVis mer

- Det har vært frustrerende

Rangers-målvakt Lundqvist glad lockouten i NHL er over.

New York Rangers-målvakt Henrik Lundqvist har ikke hatt det godt under lockouten i NHL.

Nyheten om at partene i konflikten er enige har gjort den svenske 30-åringen til ishockeyligaens gladeste mann, skriver Aftonbladet.

- Det var en slitsom prosess, og det kjennes veldig deilig at det er over. Nå vil jeg bare glemme det som har vært og konsentrere meg om å spille hockey igjen, sier Lundqvist til avisen.

Søndag kveld ble NHL og spillerorganisasjonen NHLPA enige om en foreløpig avtale som høyst sannsynlig redder ishockeysesongen. Antakelig er Lundqvist og resten av hockeystjernene i gang 15. januar - 121 dager etter at lockouten ble innført.

- Det har vært en frustrerende prosess å gå gjennom. Og når man nå ser hvilken avtale det er blitt, føles det veldig unødvendig at konflikten ble så langvarig. Vi burde ha blitt enige tidligere. Men nå er jeg lei av å «peke finger» og vil bare spille hockey, sier Rangers-keeperen.

Han har ikke spilt en ordentlig kamp siden mai i fjor. Det gjør at han er usikker på formen før den forkortede NHL-sesongen starter.

- Det blir en utfordring å komme i form så raskt. Bortsett fra noen sporadiske treninger med Frölunda har jeg ikke engang trent med et lag siden i vår.

Det er heller ikke lett å spå utfallet av en kort grunnserie som starter i midten av januar.

- Det er vanskelig å si. De som har spilt i høst kan ha en fordel, men samtidig pumper adrenalinet hos oss som ikke har gjort det, sier Lundqvist.

(NTB)