UTESTENGT Vegard Robinson Bugge bedyret sin uskyld og skyldte på en gammel astmamedisin. Likevel ble han utestengt i fire måneder av det internasjonale sykkelforbundet etter å ha testet positivt på Terbutalin etter en etappe i Tour des Fjords. FOTO: Heiko Junge, Scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTESTENGT Vegard Robinson Bugge bedyret sin uskyld og skyldte på en gammel astmamedisin. Likevel ble han utestengt i fire måneder av det internasjonale sykkelforbundet etter å ha testet positivt på Terbutalin etter en etappe i Tour des Fjords. FOTO: Heiko Junge, Scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Det har vært helt jævlig

Fire måneders utestengsle for Robinson Bugge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Både NRK og TV 2 Sporten har fått bekreftet at Vegard Robinson Bugge har blitt ilagt fire måneders utestengelse av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Straffen kommer etter at han avla positiv dopingprøve under årets Tour des Fjords.

Suspensjonen begynte å løpe fra den 29. juni i år. Det betyr at Robinson Bugge kan være tilbake på konkurransesykkelen i slutten av måneden.

- Det har vært helt jævlig, sier Robinson Bugge i et intervju med NRK.

Skyldte på astmamedisin Den 8. juli avslørte procycling.no og Dagbladet at hortenseren hadde testet positivt på det forbudte stoffet Terbutalin. Ifølge utøverens forklaring hadde han benyttet en astmamedisin han ikke lenger hadde godkjennelse til å bruke.

procycling.no får opplyst at sanksjonen Robinson Bugge har fått ikke knytter seg direkte til dopingbruk, men at han ikke hadde lisensen i orden for å benytte astmamedisinen han hadde fått i seg.

— Jeg har astma men er ikke noen storforbruker av astmamedisin. Tidvis får jeg akutte plager og må ta medisin for å fungere. Jeg hadde ikke et tilstrekkelig bevisst forhold til de ulike medisintypene jeg fikk fra legen, sier Robinson Bugge i sin første uttalelse i siden den positive dopingprøven ble kjent.

Verken Antidoping Norge eller Norges Cykleforbund har blitt informert om sanksjonen mot vestfoldingen.

- I utgangspunktet mener jeg dette er en sak som kunne ha vært unngått, det er vel alle enige om - og ikke minst Vegard selv, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til procycling.no.

- Hva tenker du om straffen på fire måneder?

- Det kunne vel ha vært verre, og det kunne vært bedre. Men det er til å leve med.

Leter etter nytt lag I henhold til Team Sparebanken Sørs antidopingvedlegg i kontrakten, har laget Thor Hushovd eier muligheten til å avslutte arbeidsforholdet til 25-åringen.

Robinson Bugge har en ettårskontrakt med laget, og lite tyder på at han fortsetter.

procycling.no har allerede omtalt ringerunden han har tatt til blant annet Team Joker og Team Ringeriks-Kraft, men foreløpig står han uten kontrakt neste måned.

- En slik dom kompliserer nok ting for Vegard. Det blir definitivt tyngre for ham å fortsette karrieren, påpeker Tiedemann Hansen.

PS! Sportsdirektør Atle Kvålsvoll i Team Sparebanken Sør har ikke besvart procycling.nos henvendelser i sakens anledning.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer