- Det har vært helt rått i dag

Henning med i toppen i Rally Sverige.

(Dagbladet.no): Henning Solberg så ut til å ha klatret inn mellom sine finske Ford-kollegaer Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen etter den siste fartsprøven i Rally Sverige i kveld.

Hirvonen ble idømt en ti sekunders straff for å ha kjørt for seint inn i tidskontrollen før dagens siste fartsprøve, superspesialen på travbanen i Färjestad. Ford-teamet har imidlertid protestert på straffen, og ser ut til å få medhold, skriver nettstedet motorsport.no.

I øyeblikket står Henning fortsatt på andreplass på den offisielle resultatsida, men om Hirvonen slipper straffen, er han fortsatt åtte og et halvt sekund foran storebror Solberg.

Jakter første seier

Jari-Matti Latvala leder uansett rallyet, og ligger 56,3 sekunder foran Henning.

Henning Solberg er «Sverige-spesialist», og har klare ambisjoner om en plass på pallen denne helga. Så langt ligger han altså godt i rute, og det er slett ikke utenkelig at han kan ta sin første seier i WRC.

- Det har vært helt rått i dag. Det er morsomt og det går skikkelig fort, sier Henning Solberg til motorsport.no.

Men det er mer å glede seg over for norske rallyfans: Petter Solberg ligger på femteplass - best av de som ikke kjører Ford.

OPP PÅ ANDRE: Henning Solberg er på tredjeplass etter åtte fartsprøver i Rally Sverige. Henning så ut til å passere Mikko Hirvonen da finnen fikk tidsstraff, men Hirvonen får trolig slippe straffen. Foto: Micke Fransson, Scanpix
OPP PÅ ANDRE: Henning Solberg er på tredjeplass etter åtte fartsprøver i Rally Sverige. Henning så ut til å passere Mikko Hirvonen da finnen fikk tidsstraff, men Hirvonen får trolig slippe straffen. Foto: Micke Fransson, Scanpix Vis mer

Sterk norsk innsats

Petter åpnet svenskerallyet med en etterlengtet seier på superspesialen i går kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Mads Østberg, også han i Subaru Impreza, imponerer kanskje enda mer. 20-åringen ligger på sjetteplass sammenlagt, et halvt minutt bak Petter.

På niendeplass etter første dag ligger en enda yngre nordmann, 18 år gamle Andreas Mikkelsen.

Rally Sverige avsluttes på søndag.

- Det har vært helt rått i dag
BESTE IKKE-FORD: Petter Solberg i sin Subaru ligger på femteplass bak fire Ford-førere.