Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært helt rått i dag

Henning med i toppen i Rally Sverige.

(Dagbladet.no): Henning Solberg så ut til å ha klatret inn mellom sine finske Ford-kollegaer Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen etter den siste fartsprøven i Rally Sverige i kveld.

Hirvonen ble idømt en ti sekunders straff for å ha kjørt for seint inn i tidskontrollen før dagens siste fartsprøve, superspesialen på travbanen i Färjestad. Ford-teamet har imidlertid protestert på straffen, og ser ut til å få medhold, skriver nettstedet motorsport.no.

I øyeblikket står Henning fortsatt på andreplass på den offisielle resultatsida, men om Hirvonen slipper straffen, er han fortsatt åtte og et halvt sekund foran storebror Solberg.

Jakter første seier

Jari-Matti Latvala leder uansett rallyet, og ligger 56,3 sekunder foran Henning.

Henning Solberg er «Sverige-spesialist», og har klare ambisjoner om en plass på pallen denne helga. Så langt ligger han altså godt i rute, og det er slett ikke utenkelig at han kan ta sin første seier i WRC.

- Det har vært helt rått i dag. Det er morsomt og det går skikkelig fort, sier Henning Solberg til motorsport.no.

Men det er mer å glede seg over for norske rallyfans: Petter Solberg ligger på femteplass - best av de som ikke kjører Ford.

OPP PÅ ANDRE: Henning Solberg er på tredjeplass etter åtte fartsprøver i Rally Sverige. Henning så ut til å passere Mikko Hirvonen da finnen fikk tidsstraff, men Hirvonen får trolig slippe straffen. Foto: Micke Fransson, Scanpix
OPP PÅ ANDRE: Henning Solberg er på tredjeplass etter åtte fartsprøver i Rally Sverige. Henning så ut til å passere Mikko Hirvonen da finnen fikk tidsstraff, men Hirvonen får trolig slippe straffen. Foto: Micke Fransson, Scanpix Vis mer

Sterk norsk innsats

Petter åpnet svenskerallyet med en etterlengtet seier på superspesialen i går kveld.

Unge Mads Østberg, også han i Subaru Impreza, imponerer kanskje enda mer. 20-åringen ligger på sjetteplass sammenlagt, et halvt minutt bak Petter.

På niendeplass etter første dag ligger en enda yngre nordmann, 18 år gamle Andreas Mikkelsen.

Rally Sverige avsluttes på søndag.

image: - Det har vært helt rått i dag
BESTE IKKE-FORD: Petter Solberg i sin Subaru ligger på femteplass bak fire Ford-førere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media