- Det har vært krevende og svært interessante forhandlinger med de russiske rettighetshaverne

NRK sender Carlsens VM-kamp.

PÅ TV:  NRK melder at de har skaffet seg rettighetene til å vise VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i november. Her fra fjorårets kamp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ TV: NRK melder at de har skaffet seg rettighetene til å vise VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i november. Her fra fjorårets kamp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK melder at de har skaffet seg rettighetene til å vise VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i november.

Det skriver kanalen selv. 

Carlsen møtte også Anand i fjor - og vant. Fjorårets kamp fra India ble også vist på NRK, mens i år går kampen i Sotsji.

- Det har vært krevende og svært interessante forhandlinger med de russiske rettighetshaverne. Nå er jeg veldig lettet for at vi ble enige om en løsning som sikrer oss rettighetene til Magnus Carlsens VM-kamp, og det til en forsvarlig rettighetspris, sier sportsrettighetssjef i NRK, Runar Østmo.

Nytt i år er at NRK skal samarbeide med VG om sendingene.

- NRK vil i dekningen bygge videre på vår suksessformel fra fjorårets VM-kamp. Samtidig har vi blitt enige med VG om et samarbeid der begge parter får live-bilder fra VM-kampen. Selv om NRK og VG ikke samarbeidet i fjor, var begges dekning med på å øke interessen for sjakk både på TV og nett, forteller sier sportsredaktør Rune Haug til kanalens egne nettsider.

Sjakk-VM starter fra 7. november, og avsluttes 28. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer