Birger Meling ble funnet for lett for Viking. Søndag smalt han inn et fantastisk frispark. Mot Viking. På Viking stadion.
Birger Meling ble funnet for lett for Viking. Søndag smalt han inn et fantastisk frispark. Mot Viking. På Viking stadion.Vis mer

- Det har vært mange tunge perioder

Som 18-åring ble Birger Meling (21) funnet for lett for Viking. Søndag berget han ett poeng for Stabæk med å sette inn et vakkert frispark på Viking stadion. 

Birger Meling (21) er født og oppvokst i Stavanger. Like ved gamle Vestbanen ved gamle Stavanger stadion på Eiganes. Han spilte for klubben gjennom hele oppveksten, men som 18-åring ble han funnet for lett, og ble fortalt at han ikke ville bli satset på i klubben han hadde vært i siden han var fem.

- De mente at jeg ikke var fysisk klar for Tippeliga-spill, og i stedet for å gi meg sjansen til å vise at de tok feil, så ble det bare bestemt at jeg ikke ville bli satset på. Det er en tung beskjed å få når du er 17-18 år, men jeg bet tennene sammen og kriget videre, forteller han.

Hysjet på Viking

Søndag satte han inn et vakkert frisparkmål for Stabæk, som sikret bærumslaget et viktig poeng i nedrykkstriden. Mot Viking. På Viking stadion. Målet stilnet Stavanger-publikumet, og han feiret med å sette fingeren mot munnen.

- Det var deilig å se den ballen gå i mål. Du kan fort si det var drømmen, for jeg er jo egentlig Viking-gutt. Jeg har gått å rundt å traska her siden jeg var fem, så det var mye følelser, sier han.

I mixed zone etter kampen ville han ikke spekulere i om det var en pekefinger rettet mot Viking fotballklubb.

- Det kan tolkes som dere vil. Jeg har min tolkning, så kan andre tolke det slik de vil, sier han.

- Mange tunge perioder

Etter Viking var han et år på U21-laget til Middlesbrough i England, før turen gikk tilbake til Norge og Stabæk i 2014. Der ble han satset på av daværende trener Bob Bradley, og spilte seg etter hvert til fast plass på laget. I 2015 spilte han seg til fast på Stabæk, og begynte å få kamper for U21-landslaget. I dag er han en etablert spiller på Stabæk.

- Når jeg først fikk sjansen, tenkte jeg at jeg ville vise folk at det går an selv om du får nei én plass. Det har vært mange tunge perioder, sier han.

I Viking fikk han to innhopp på totalt ti minutt på rekruttlaget, og i oppveksten spilte han på et yngre lag på grunn av høyden sin.

- Når den avgjørelsen ble tatt forstod jeg at de mente at jeg ikke kunne bli god, sier Meling.

Etter han fikk den beskjeden har han jobbet hardt for å vise folk at det skulle bli toppspiller av han. Han skulle vise folk at det gikk an å bli en god fotballspiller selv om du en gang ble avskiltet.

Futsal-bakgrunn

Nå er han ofte banens minstemann, men med sine 173 centimeter er han langt i fra den minste fotballspilleren i verden. Det fysiske har han også jobbet med, og med bakgrunn fra futsalarenaen i Stavanger, har han blitt en god moderne back.

- Futsal, ja. Det var gøy. Det var en frihetsplass med kompiser, men hvor det var blodig alvor når vi spilte. Den tiden med futsal var veldig viktig på den tiden for å finne gleden i fotballen.

Stabæk har nå tatt sju poeng på seks kamper, og fremstår som et bedre lag under den nyankomne treneren Toni Ordinas. Det mener også Meling, som synes den nye treneren har gjort mye rett etter at han kom inn.

- Det har vært veldig bra. Han har en veldig klar filosofi, og er veldig engasjert i det han gjør. Det ser absolutt bedre ut nå, avslutter Meling.