- Det har vært misnøye, men jeg skylder ikke på noen

John Carew avgjør Aston Villa-framtida denne måneden.

FAMILIE: John Carew mener det er trist at Aston Villa har havnet i den situasjonen den er i, langt nede på tabellen og med murring i spillergruppa. Nå håper han at ting snart får sin løsning.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
FAMILIE: John Carew mener det er trist at Aston Villa har havnet i den situasjonen den er i, langt nede på tabellen og med murring i spillergruppa. Nå håper han at ting snart får sin løsning.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): I dag gikk Aston Villa-kaptein Stilian Petrov ut og ba John Carew og manager Gerard Houllier skvære opp en gang for alle, etter at den norske landslagsspissen har vært ute av laget på grunn av en turbulent jul.

Bulgareren synes det er frustrerende at nordmannen ikke har vært i førsteelleveren på lenge.

For Carew har ikke trukket på seg Aston Villa-trøya den siste måneden, og i jula fortalte manager Gerard Houllier at spissen ikke ville spille mot Manchester City.

John Carew sier til Dagbladet at han synes det er trist at klubben har havnet i den situasjonen den er i.

- Det er trist, for klubben fortjener så mye bedre. Jeg og gutta er som familie, og det er en fantastisk fin gjeng. Det påvirker alle når folk ikke er venner, og ting ikke er som de skal være, sier 31-åringen.

- Det Petrov sier, er jo ting jeg vet fra før. Jeg vet at jeg er savnet. Jeg hørte at fansen sang navnet mitt under kampen i helga, og det gjør meg ikke mindre klar for å komme tilbake, sier Carew.

Skylder ikke på noen
Forholdet til Gerard Houllier har vært betent helt siden Carew reagerte på kritiske uttalelser fra manageren som ble ansatt i sommer.

Den feiden førte til oppvaskmøte. John Carew er imidlertid helt tydelig på at han ikke vil skylde på noen for at det har blitt en trøblete julefeiring.

Nordmannen fastslår samtidig at han nærmer seg god form.

- Jeg har sagt at jeg trengte en fire-fem treninger på å komme tilbake i form, og det ble en liten stopp i jula. Men nå har jeg trent godt, og er så godt som tilbake, sier Carew.

- Det har vært mye som har rørt seg rundt meg i jula, og ting er nødt til å bli bestemt, ting må komme i orden. Det vil de være i løpet av ikke altfor lang tid, sier han.

- Har det vært frustrerende å måtte se laget slite og ikke kunne bidra?

- Det er trist for klubben, men forhåpentligvis er det framgang på vei nå. Det mener jeg, uansett hvordan ting løser seg for meg. Som sagt, det er ingen som skal ha noen skyld for dette, sier Carew til Dagbladet.

Kritisk Pires
I dag går nyinnhentede Robert Pires ut med kritikk av Gerard Houllier, og underbygger med det Carews oppfatning av at ikke alt er som det skal være på Villa Park.

- Houllier har ikke tillit til meg, og jeg skjønner ikke hvorfor. Det er frustrerende, men jeg må snakke med ham. Atmosfæren er spent i klubben, sier Pires blant annet til radiokanalen RMC, via Guardian.

- Houllier har et anstrengt forhold til flere spillere, ikke hele spillergruppa, men noen. Og jeg kom inn midt i alt dette, sier franskmannen.

- Det har vært en del misnøye, men igjen, jeg kan ikke skylde på noen, sier John Carew.

Flere alternativer
Norges angrepsfører har bare kontrakt med Aston Villa til sommeren, og seinest i går bekreftet WBA-manager Roberto Di Matteo at spissen frister.

Dagbladet vet at flere klubber, både fra England og utenfor øya, har meldt sin interesse for Carew den siste tida.

Selv vil han ikke uttale seg om framtiden før den er bestemt.

- Jeg skal vite dette snart, sier Carew.

- Det er hyggelig at Petrov sier det han sier, men dette visste jeg jo fra før. Jeg ser disse gutta i garderoben hver dag, vi lever sammen hver dag. Ting må komme i orden med det første, sier han.

John Carew er ikke i troppen til Aston Villas FA cup-møte med Sheffield United i morgen.