Johannes Høsflot Klæbo:

- Det har vært mørkt

Johannes Høsflot Klæbo (24) forteller om en tung tid etter femmilsdramaet søndag.

Det var denne hendelsen som gjorde at Johannes Høsflot Klæbo først ble fratatt gullet på femmila i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skiforbundet bekreftet onsdag at de trekker anken. Det skjer bare et drøyt døgn etter at anken ble levert inn, etter Klæbos ønske.

På Dagsrevyen onsdag sier han at han mistet vinnerfølelsen da han ble fratatt gullet på søndag.

Dermed forblir Emil Iversen gullvinner på femmila, foran Aleksandr Bolsjunov og Simen Hegstad Krüger. Diskingen av Klæbo for kollisjonen med Bolsjunov blir dermed stående. Vurderingen var at Klæbo forstyrret russeren på oppløpet, noe som førte til at Bolsjunov brøt staven.

Klæbo selv har kommentert saken på Instagram.

- Det har vært vanskelige dager. Jeg har vært langt nede, det har vært mørkt. Å skulle avgjøre et renn på denne måten er feil. Jeg er ferdig med saken nå. Gratulerer til min venn Emil med seieren, han fortjener en feiring, og gratulerer til Bolsjunov med sølv, han er en briljant skiløper, skriver Klæbo.

Til NRK sier han at forholdet til russeren ikke vil endres etter episoden. De to rivalene møtes allerede i fellesstart lørdag i Sveits.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Ikke gjort noe galt

Han hevder at avgjørelsen ikke har noe med at de har endret syn i saken.

- Jeg er blitt fortalt at vi har en god sak, selv om det er mange hensyn som skal vektlegges. Men jeg føler at det bare blir feil å gå videre i denne prosessen, sier Klæbo.

- Jeg står for at jeg ikke har gjort noe galt – og at jeg ikke har hindret noen. I stedet er jeg opptatt av ansvar når vi går fellesstart – og redusere risikoen både for meg og andre. Men jeg orker rett og slett ikke å forfølge saken videre med en anke – uansett om jeg skulle ha vunnet fram eller ikke, fortsetter han.

Han mener det blir feil at jurister skal avgjøre et VM-gull flere dager etter rennet.

SER FREMOVER: Johannes Høsflot Klæbo sier at han ikke ønsker å vinne skirenn med jus, men på skistadion, sier langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer

Går til helga

24-åringen skal gå verdenscup-avslutninga i Sveits den kommende helga, og har forlatt Oberstdorf.

Derfra drar han med gull på sprint, lagsprint og stafett, men mister altså femmilsgullet, i det hans nærmeste støttespillere har kalt hans beste renn noensinne.

- Jeg ble rørt av Johannes i går. For det første var prestasjonen helt enorm. For det andre var nedturen etterpå svært vanskelig å takle, sa trener og morfar Kåre Høsflot i en pressemelding familien har gitt ut tidligere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer