Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært mye prat med dem. Det er ikke så smart å prate så mye

Godsets sjampanjestunt imponerer ingen på Lerkendal.

HADDE IKKE GJORT DET SAMME: Rosenborg-trener Per Joar Hansen mener Strømsgodset må få gjøre som de ønsker, men ville ikke selv pakket sjampanje i bagasjen før ligagullet var sikret.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HADDE IKKE GJORT DET SAMME: Rosenborg-trener Per Joar Hansen mener Strømsgodset må få gjøre som de ønsker, men ville ikke selv pakket sjampanje i bagasjen før ligagullet var sikret. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Strømsgodset hadde klokkertro på at de ville klare å gjøre jobben i Tromsø i går kveld, såpass sikre var de at flere av spillerne ifølge dagens VG hadde sjampanje med seg i treningsbagen på Alfheim.

De flaskene forble uåpnet.

For ett poeng var ikke nok til å sikre gullet, og i Trondheim viste Rosenborg at de har tenkt å presse drammenserne helt til målstreken. Dagen derpå er det en offensiv gjeng som møter til restitusjonstrening på Lerkendal. Ingen er spesielt imponert over Godset-spillernes sjampisstunt.

- Det må de bare få styre med. Det er noen trenere i Norge som legger seg bort i andre lag og hvordan de spiller, hvordan de jobber, det gjør ikke jeg. Godset må få lov å ha sine innganger til kampen og hvordan de ønsker å gjøre det, sier Per Joar Hansen til Dagbladet, og legger til:

- Jeg hadde ikke gjort det, for å si det sånn.

Mye prat Hvem RBK-sjefen sikter til når han sier «noen trenere» skal ikke Dagbladet legge seg opp i, men det er helt tydelig av gårsdagens postkampreaksjoner - og tonen som fortsatt preger uttalelsene i dag - at rosenborgerne har lest de utallige sakene om Tippeligaens topplag i det siste.

I går snakket Per Joar Hansen om gullet som har vært delt ut i fjorten dager allerede, mens Stefan Strandberg påpekte at forskjellen mellom Strømsgodset og Rosenborg, i hvert fall poengmessig, ikke er større enn at nyansene i ekspertvurderingen av de to lagene kanskje kunne vært litt tydeligere.

Alexander Søderlund mener sjampanjehistorien fort kan komme til å hjemsøke Godset-spillerne når alt skal avgjøres kommende helg.

- De får styre på så mye de vil. Det har vært mye prat med dem, vi får se hva det blir til til slutt, men det er vel ikke så smart å prate så mye, sier spissen til Dagbladet, men avviser at det er noen bevisst strategi i Trondheim å bruke denne uka til å snakke opp presset på Strømsgodset.

- Nei, jeg tror de klarer å legge press på seg selv. Jeg tror de er nervøse, sier Søderlund.

For variabelt Med en natts søvn som grunnlag for analysen av gårsdagens trepoenger mot Viking, faller Per Joar Hansen ned på omtrent samme dom som i går kveld. Rosenborg var bedre enn gjestene, men det er fortsatt langt til toppnivået.

- Vi vinner tre poeng og vinner fortjent, vi har vel seks-tre i målsjanser, og da er det fortjent. Begge målene er topp klasse, sånn som vi vil score, og så slipper vi inn et jækla billig mål. Men vi har slitt med det, det er veldig få kamper vi har drept, vi inviterer motstanderen inn igjen, og sånn har det vært litt for ofte denne sesongen. Det har vært variabelt, sier «Perry».

Mikkel Diskerud og John Chibuike gjorde forøvrig begge gode innhopp i går kveld, og med Tobias Mikkelsen utestengt og flere sultne spillere i troppen, er det duket for endringer i laget på Åråsen i den altavgjørende sisterunden.

- Det er konkurranse om plassene, og det skal det være. Vi har allerede begynt å tenke på en ellever som vil gjøre det bra mot LSK, men uka blir også viktig med tanke på å se hvem som har mest krutt i beina inn mot helga. Det er fullt mulig for flere å melde seg på, sier Per Joar Hansen.