- Det har vært perfekt

Petter ble nummer to i ny bil.

(Dagbladet.no): Petter Solberg har endelig hatt en problemfri helg i WRC-sirkuset. Og det er ingen selvfølge når man stiller med en flunkende ny og nesten uprøvd bil.

- Jeg er nesten overveldet. Det har vært perfekt - vi har ikke hatt noen problemer i helle rallyet, sier en strålende glad Solberg til WRC.com.

Nå gleder han seg bare til fortsettelsen. For som han sa på fredag - bilen kommer til å bli enda bedre.

- Gutta i teamet gjorde en fantastisk jobb med å få bilen klar til dette rallyet, og nå kan jeg si at framtida ser strålende ut. Bilen har vist at den har den nødvendige farta, og det er mye mer i vente. Briljant! sier han.

For fullt i Finland

Petter fortalte fredag at Subaru-teamet har flere nyvinnger på lur som de ikke har montert på 2008-utgaven av Impreza WRC ennå.

Petter mener sjøl at bilen vil slå ut i full blomst først i Rally Finland i månedsskiftet juli/august.

- Da tror jeg vi har fått mye nye ting på bilen. Vi har en del nye ting allerede, som vi ikke har satt på ennå. Det viktigste nå er å fullføre og lære bilen å kjenne, sa han til Dagbladet.no etter den oppløftende starten fredag.

ENDELIG JUBEL: For første gang på et år kunne Phil Mills (t.v.) og Petter Solberg juble for en pallplassering i rally-VM. Og det atpåtil i helt ny bil. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix
ENDELIG JUBEL: For første gang på et år kunne Phil Mills (t.v.) og Petter Solberg juble for en pallplassering i rally-VM. Og det atpåtil i helt ny bil. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix Vis mer

Og gjennom helga fortsatte ting å gå Petters vei. Mens den ene konkurrenten etter den andre fikk problemer, fortsatte Petter jevnt og trutt på veien mot andreplassen - den første pallplasseringen siden tredjeplassen i Rally Akropolis for ganske nøyaktig ett år siden.

Petter har ikke vært på andreplass siden han ble nummer to i Rally Portugal 1. april i fjor.

Og selv om han ikke «attakkerte» som det heter på rallyspråket, holdt han stort sett følge med vinneren Sebastien Loeb, og endte ett minutt og ni sekunder bak til slutt.

Sjeldent god bildebut

En oppsiktsvekkende god plassering for en fersk bil. Bare Loeb har vunnet et rally i debuten med en ny bil, da han startet fjorårssesongen med seier i Monte Carlo da Citroen erstattet Xsara med C4, skriver NTB.

Men Loeb er Loeb, og det skal også sies at C4 var grundig gjennomprøvd før den stilte på startstreken.

- Jeg har ikke kjørt veldig mye med bilen. Jeg har bare hatt to og en halv dag med testing, og det ikke mye å hoppe i været for, sa Petter på fredag.

I tillegg klarte Carlos Sainz to ganger andreplass i ny bil, ifølge NTB.I 1992 ble han nummer to i Rally Monte Carlo da Toyota byttet fra Celica GT4 til Celica Turbo 4WD. Og i 2001 ble han nummer to da Ford Focus ble oppgradert til RS.

- Det har vært perfekt

Spøkte det i bilen?

Henning Solberg lå på tredjeplass etter to dager, og Solberg-gutta begynte å drømme om å klatre sammen opp på pallen.

Men motortrøbbel ødela for Henning i dag. På WRC.com kan du se video fra inne i bilen til storebror Solberg og kartleser Cato Menkerud fra SS16, der motoren stopper opp.

- Det var et spøkelse et eller annet sted. Vi byttet ut alt av ledninger i motorrommet og inni bilen på service, men hovedledningene som strekker seg gjennom bilen, rakk ikke mekanikerne å gjøre noe med. Så et eller annet sted der var det en brist, sier Henning til NTB.

Han ble ikke kvitt spøkelset, og tapte tilsammen sju minutter til Loeb på de siste fire fartsprøvene, og endte til slutt på åttendeplass.

- Det var en stor skuffelse, men hva kan du gjøre? Dette er en del av gamet noen ganger. Jeg er lei meg for at jeg ikke klarte å komme på pallen sammen med broren min, men jeg kommer til å gjøre det bedre neste gang.

Norske rallyfans kan bare begynne å håpe på at Solberg-gutta skal tapetsere pallen i nær framtid.

SPØKELSE I BILEN? Henning Solberg fikk mystiske motorproblemer og mente det var som om det spøkte i bilen hans. Han endte på åttendeplass.
SUPERDEBUT: Petter Solbergs nye bil ble en umiddelbar suksess. Bare Sebastian Loeb har vunnet med en ny bil før, den gjennomtestede Citroen C4 han startet fjorårssesongen med.