- Det har vært perioder med mye tårer, hvor jeg skulle ønske ingen kjente meg igjen når jeg gikk nedover gata

Johaug om presset.

(Dagbladet): I kveldens episode av TV 2s «Best av de beste» er det en passasje hvor langrennsstjerna Therese Johaug snakker ut om tilværelsen som et av Norges mest kjente ansikter.

Hun sier ærlig og åpenhjertig at det ikke alltid har vært like lett.

- Det har stort sett gått veldig bra, men jeg må innrømme at jeg har hatt perioder der jeg har syntes det har vært veldig tøft. Perioder der det har vært mye tårer hvor jeg kanskje skulle ønske jeg var ei jente som ingen kjente igjen når jeg gikk nedover gata, sier hun i programmet.

Johaug forteller også at det tidvis kan være tøft å opprettholde imaget som den jenta som bestandig skal smile, være glad og hilse på alle, og at familien kanskje har et litt annet inntrykk av henne enn folk flest.

Hun snakker også om tiden etter OL i Sotsji, og tankene hun har gjort seg etter at broren til Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk bort.

Han var en nær venn av Johaug.

- Det er klart man får livet litt i perspektiv. Man setter mer pris på folk man har rundt seg. Det er ikke det at jeg ikke har gjort det før, men man får kanskje et bedre helhetsbilde. Idretten blir veldig liten når sånt skjer. Man blir mer reflektert, sier hun.

Resten av den tredje episoden av «Best av de beste» kan du se på TV 2 klokka 20 i kveld.