PÅ VEI TIL SEMI'N: Anja Edin har levert varene når hun har fått sjansen i Beograd. Hun fikk en 9'er på Dagbladets børs etter nimålsoppvisningen mot Sverige sist, og blir en nøkkelperson i jakten på EM-gullet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ VEI TIL SEMI'N: Anja Edin har levert varene når hun har fått sjansen i Beograd. Hun fikk en 9'er på Dagbladets børs etter nimålsoppvisningen mot Sverige sist, og blir en nøkkelperson i jakten på EM-gullet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det har vært tøft. Det skal jeg ikke legge skjul på

Men i kveld har Anja Edin endelig fått Gro og Mio på plass i EM-byen.

Følg Norge - Danmark i EM-studio kl. 20!

BEOGRAD (Dagbladet): Nimålsshowet mot Sverige sendte Anja Edin rett til værs som en av de største profilene på det gulljagende norske kvinnelandslaget i håndball.

Selv synes hun oppmerksomheten er blitt i meste laget.

- Har spilt én god landskamp...
- Det har tatt litt vel av, synes jeg. Jeg har spilt én god landskamp, så jeg tar dette med knusende ro, og tar ikke av som journalistene som brukte store ord etter kampen mot Sverige, sier Anja Edin til Dagbladet.

- Jeg har nok med å tenke på kampen mot Danmark i kveld, jeg. Men det er klart at jeg tar med meg den godfølelsen jeg fikk i kampen mot Sverige. Jeg har jo lyst til å spille flere gode landskamper. Det er derfor jeg er, sier hun og smiler under lua — som er et plagg hun nesten alltid har på seg.

Inne som ute.

- God energi På gårsdagens pressetreff var hun den klart mest etterspurte i norsk presse, og Edin måtte løpe fra det ene intervjuet til det andre i de 45 minuttene som var satt av til pressen.

- Jeg er jo ikke vant til dette. Egentlig var jeg forberedt på at jeg skulle se håndball-EM på tv. Men jeg stortrives i denne gjengen. Det er masse god energi i gruppa, så det er veldig godt å være her.

Stort savn Men ett stort savn har det uansett vært. Samboer Gro og deres felles sønn, ti måneder gamle Mio.

De ankom Serbia og Beograd i dag, og er på tribunen når Norge spiller mot Danmark nå i kveld. De blir i Serbia resten av mesterskapet og følger Anja og Norges jakt på EM-gullet, som deles ut på søndag.

- Det har vært et stort savn å være borte fra dem så lenge. Jeg stortrives i laget her, men det er familien som er hjem for meg. Det er de som er viktigst.

God støtte
- Heidi (romvenninna Løke) har jo opplevd å være på mesterskap uten sønnen sin, så hun vet godt hva det vil si å savne noen. Hun har vært en god støtte for meg. For det har vært tøft, det skal jeg ikke legge skjul på, sier Anja Edin til Dagbladet.

Kontakten med de hjemme har vært hyppig på Skype.

STORT SAVN: Anja Edin har savnet kjæresten og sønnen mye. Fra i dag er de endelig på plass i Beograd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORT SAVN: Anja Edin har savnet kjæresten og sønnen mye. Fra i dag er de endelig på plass i Beograd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er blitt en del «bebisk» språk mens jeg har vært her, ja. Men det er koselig å se han, sier Edin og smiler.

I går feiret hun romvenninnas 30-årslag. Der skal latteren etter sigende ha sittet svært løst.

- Vi har det utrolig morsomt sammen. Det sies jo at når du fyller 30, så synker rompa med en centimeter i året. Jeg tok ett bilde av Heidi ett minutt før midtnatt, og ett like etter, for å få før-og-etter-bilder. Det var markant forskjell, så nå går det fort nedover med henne, sier Anja Edin — og ler godt.

Så gjenstår det å se om et lavere tyngdepunkt gir enda bedre uttelling mot Danmark i kveld...