- Det har vært tøft

Bøkko-søsknene er lei av bråk og negative overskrifter.

HÅPER PÅ RO: Skøyteløperne og søskenparet Håvard og Hege Bøkko forlater Team CBA og skal være med i Norges Skøyteforbunds lag igjen kommende sesong. Det håper de blir et roligere år med mer snakk om trening og skøytegåing.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HÅPER PÅ RO: Skøyteløperne og søskenparet Håvard og Hege Bøkko forlater Team CBA og skal være med i Norges Skøyteforbunds lag igjen kommende sesong. Det håper de blir et roligere år med mer snakk om trening og skøytegåing. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): - 90 prosent av det som står i mediene er jo negativt, og det er klart folk blir påvirket av det, sa Hege Bøkko til Dagbladet i februar.

Da hadde begeret rent over for lillesøster i forholdet til NRK, som hun mente hadde gjort henne og broren til hakkekyllinger etter at de valgte å fortsette samarbeidet med Peter Mueller da amerikaneren fikk sparken av skøyteforbundet.

Det er nettopp den type saker søsknene nå er lei av å lese om seg selv. Bruddet med landslaget skulle gi et nytt, sportslig opplegg i Team CBA, men bråket som fulgte ble for mye å takle.

- Det har vært for mye av det. Noe av det har vært min feil og mine nærmestes feil, det kan jeg ta, men det blir for mye utenomsportslig. Nå håper jeg det roer seg litt så vi kan trene for fullt, sier Håvard Bøkko til Dagbladet.

- Hvordan har det vært å forklare Peter og Rolf Hauge at dere velger som dere gjør?

- Vi har bare informert Rolf, for Peter har ferie i USA. Det ble til at vi var enige om at vi var uenige, at vi ikke fant fram til noen god løsning for begge parter. Men Peter har vært treneren min siden 2004, med unntak av et år, så det blir så klart litt rart. Han er jo en gledespreder og en god trener. Men vi må gjøre det beste ut av det og se framover. Jeg håper jeg kan fortsette å ha et godt forhold til ham, men da blir det mer kameratslig, ikke som trener, sier Bøkko.

Sikkert tungt for Peter
Lillesøster Hege ser fram til å komme tilbake til miljøet på Olympiatoppen og rundt toppidrettssenteret.

Det har hun savnet, men hun kommer også til å savne Peter Mueller og lagkameratene på CBA.

- Det var Peter som tok meg opp som 15-åring og fikk meg dit jeg er i dag, og jeg setter veldig stor pris på alt han har gjort for meg.  Men akkurat nå føler vi at tida er inne for å ta et steg videre i livet, og vekk fra Peter. Det er selvfølgelig et veldig tungt valg, men akkurat nå er det et helhetsopplegg som gjør at vi velger å gå tilbake til forbundet, sier Hege Bøkko til Dagbladet.

- Det er sikkert litt tungt for Peter, og det er like tungt for oss. Men vi kom ikke fram til det opplegget vi ønsket, og når vi har ettårskontrakter må vi sammenlikne opp mot alle alternativer. Når vi gjorde det, kom vi fram til at det var flere plusser på forbundets side, sier hun.

- Føler du at dere har skuffet Mueller og Hauge?

- På det personlige planet er det tungt. Men jeg håper vi er profesjonelle og at ingen ikke tar dette personlig. Det er en business, og for å lykkes må man dessverre ta noen kjipe valg og noen kjipe samtaler og mailer og alt det innebærer. Men jeg håper vi kan fortsette å ha et vennskap videre. Dette er noe vi satser våre beste år på, og da må du bare velge det som er best for deg akkurat da.

Gått for mye tid til andre ting
Sponsor Rolf Hauge sa til Dagbladet tidligere i dag at han mener det er åpenbart at skøyteforbundet har motarbeidet profflaget helt fra starten, og at «de har gjort mange ting for å ødelegge for oss».

- Jeg har ikke så mange kommentarer rundt det, det som har skjedd har skjedd. Men vi har ikke vært i en veldig komfortabel sone, og det har gått for mye tid med til andre ting enn det å trene og sånn kan det ikke være om vi skal ha en optimal sesong, sier Hege Bøkko, og får støtte av broren.

- Jeg har sett at de i ledelsen i CBA har følt det sånn, det har jeg hørt. Men det er ikke jobben min å bry seg med det, så det får han kommentere, sier Håvard Bøkko.

- Det er en del som digger Peter og CBA og synes det er kult, men så er det så klart noen som er veldig mot det, det er ofte de som skriker høyest. Det blir mer støy, og mer negativt fokus. Jeg håper liksom vi kan bli husket for gode resultater enn uro, sier han.

Hege Bøkko forteller imidlertid at de ikke har blitt plaget med mye negative tilbakemeldinger privat.

- Det verste er det som har kommet i media, men det er ikke noe vi kan få styrt. Det som kommer direkte til oss, er for det meste positive ting. Vi har mange som støtter oss, og de fleste som står oss nært vil at vi skal gjøre det vi trenger for å lykkes og ha det bra. Vi har ikke hatt det noe vondt det siste året, tvert imot, men det var på tide med et skifte, sier hun.

- Ble dette året annerledes enn du hadde forventet på forhånd?

- Både ja og nei. Jeg hadde store forventninger, og sportslig var det kjempebra. Men da sesongen startet ble det dessverre litt for mange konflikter man ikke fikk styrt, det ble konflikter med alt mulig rart. Nå håper vi sånne ting roer seg, for det er ingen hemmelighet at det har vært tøft å stå mellom de to partene, sier Hege Bøkko til Dagbladet.