- Det har vært tøft

Lagvenninnene føler med Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå, som har slitt etter OL-nedturen.

WENGTER ETTER DETTE: Heidi Weng, her fra Sognefjellet i fjor, er ikke tilbake i toppform ennå. Foto: Bjørn Langsem
WENGTER ETTER DETTE: Heidi Weng, her fra Sognefjellet i fjor, er ikke tilbake i toppform ennå. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Heidi Weng (30) måtte stå over den første samlingen på Sognefjellet.

Kvinnen fra Ytre Enebakk, som ble covidsmittet før OL og mistet turen til Beijing, falt på isen og pådro seg en hjernerystelse før NM i mars.

Weng er fortsatt ikke tilbake i toppform, og like før samlingen la hun ut en melding på Instagram der hun beskrev problemene etter fallet som en tålmodighetsprøve:

- Det er mange som har spurt den siste tiden om hva jeg har gjort, gjør og hvordan det går om dagen. Jo da: Jeg har spist masse is, spilt kort og runda det meste av podkaster. Det har gått 2,5 måneder siden hjernerystelsen. Det har vært bedring den siste tida, men jeg er fortsatt ikke 100 prosent tilbake.

Preget

Beskjeden var tung å svelge også for lagkameratene. De har sett at både Weng og Anne Kjersti Kalvå, som også mistet OL på grunn av covid og har slitt med ettervirkninger og mye sykdom i vår, ikke kom på lagets første samling.

- Jeg prater litt med henne (Heidi). Det går bedre og bedre, men det har tatt mye lengre tid enn hun trodde selv, sier Lotta Udnes Weng til Dagbladet.

- Hvordan har det påvirket henne?

- Jeg syns synd på henne. Det har vært tøft. Hun har i hvert fall isolert seg de siste åra, og nå som hun kunne ha vært mer sosial og avslappet med tanke på corona-biten, så får hun denne runden her. Men hun er sterk, greier å se framover og er fortsatt seg selv.

Ane Appelkvist Stenseth forteller at det har vært tøft å se at Weng har slitt med hjernerystelsen så lenge, men gir også skryt til både 30-åringen og Anne Kjersti Kalvå - som har betydd mye for hverandre under den tøffe tiden.

Det satte Weng ord på etter tremila i Holmenkollen tidligere i år:

REDNINGSKVINNE: Heidi Weng fikk seg en opptur i Holmenkollen etter nedturen i OL og forteller hva Anne Kjersti Kalvå har betydd for henne etter OL. Reporter: Thomas Haarstad / Video: Christian Fjermeros Vis mer

- Jeg håper de er på samlingen i Bø, for jeg føler med dem. Både hun og AK (Anne Kjersti) har hatt noen runder. Det er ikke kult å se på. Jeg skulle ønske at det var noe jeg kunne ha gjort. Jeg er der, snakker med dem og håper at jeg kan motivere dem, men så vet jeg med meg selv at et er ikke så mye jeg kan si som hjelper i lengden.

EN TØFF VÅR: Anne Kjersti Kalvå. Foto: Bjørn Langsem
EN TØFF VÅR: Anne Kjersti Kalvå. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Didrik Tønseth er samboer med Anne Kjersti Kalvå, og han forteller at hun slitt etter at hun ble covidsmittet.

- Coviden var et hardt slag for henne. Hun har en covidsvekket kropp, og hun har ikke sett folk på lenge, så immunforsvaret er ikke på topp. Den komboen er ganske røff, men hun er litt i trening. Det har vært noen tøffe tak, men hun begynner å få ting på avstand. Jeg tror at både hun og Heidi kunne tenkt seg å være her …. Det er jo litt terapi det også, sier han til Dagbladet.

STØTTENDE ORD: Didrik Tønseth om samboeren. Foto: Bjørn Langsem
STØTTENDE ORD: Didrik Tønseth om samboeren. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Tilbake til Bø?

Den nybakte landslagstreneren Sjur Ove Svarstad har hatt en stor jobb med å bli kjent med utøverne som var på samlingen på Sognefjellet, men han har også forsøkt å sette seg inn i situasjonen til de hjemmeværende:

- Jeg skal ikke si at jeg har stålkontroll på situasjonene, men jeg har blitt kjent med helseteamet og har snakket med jentene selv. Det er en fornuftig progresjon at de står over her, sier Svarstad til Dagbladet.

NY SJEF: Sjur Ove Svarstad. Foto: Bjørn Langsem
NY SJEF: Sjur Ove Svarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vet du noe mer om når de er tilbake?

- Jeg tror og håper at de snart er tilbake for fullt, men så er det vanskelig å sette en dato på det. Jeg er relativt avslappet. De er hjemmeværende fordi de ikke er 100 prosent friske, men jeg tenker at det er gode muligheter for at vi får samlet alle elleve (utøverne på landslaget) i Bø om to uker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer