Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært tungt

Daniel Berg Hestad er glad for at onkel Odd Berg har tatt over trenerjobben i Molde. Sjøl er han fortsatt preget både fysisk og psykisk av sønnens sykdom, og vet ikke hvor mye han blir med framover.

- Jeg lover å gjøre mitt beste mot Tromsø i dag, men jeg kan ikke garantere at jeg klarer å yte maksimalt, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

For en måned siden ble yngstesønnen hans på ti måneder lagt inn på sykehus. Sykdommen er ikke livstruende, men likevel så alvorlig at Molde-kapteinen prioriterer familien framfor alt, og lar fotball være fotball. De siste ukene har han trent når han orker og bedt om å slippe å snakke med pressen. I går ga han sitt første intervju med lokalavisa Romsdals Budstikke, og i dag snakker han med Dagbladet.

- Det har vært tungt. De siste dagene har han i tillegg slitt med en kraftig forkjølelse.

- En dag om gangen

Daniel vet ikke hvor mye han blir med framover.

- Umulig å si. Jeg tar fortsatt en dag og en kamp om gangen. Men om jeg ikke blir med, så vet jeg at det er andre i klubben som kan ta ansvar, sier han.

Helst vil han være med så mye som mulig. Treningsøktene med Molde har vært et kjærkomment avbrekk.

- Ting blir ikke bedre av at jeg går hjemme hele tida, sier han til Dagbladet.

Etter Bengtssons avgang torsdag har det dessuten vært morsommere å spille fotball i Molde. Daniel tror det blir spennende å ha sin egen onkel som sjef:

- Jeg har faktisk aldri hatt ham som trener, selv om han har vært i systemet siden jeg ble født. Har bare hørt stemmen hans, mens vi har trent på banen ved siden av. Han er veldig engasjert, sier Daniel.

Best i 4- 3- 3

Odd Berg (51) var toppscorer i Eliteserien i 1974, og er offensiv av legning.

- Han liker å spille offensivt og synes det er viktigere å score mål enn å slippe inn mål. Han vil heller vinne 4- 3 enn 1- 0. Det passer både meg og laget godt, sier Daniel.

Han bifaller også Odd Bergs planer om å legge om til 4- 3- 3 igjen.

- Etter hvert skal vi gjøre det, ja. Og 4- 3- 3 er en formasjon jeg liker, sier Daniel.

I 3- 0 tapet borte mot Bryne 16. mai spilte Daniel spiss. Odd Berg har allerede forsikret ham om at det ikke vil skje igjen.

- Jeg er glad jeg skal spille på midtbanen igjen.

Daniel har vært med på noen trenerskifter i klubben før, og vet at det kan gi kjapp effekt.

- Ofte blir det en ekstra entusiasme og et stort trykk rundt laget. Det smitter over på alle, men det snur ikke av seg sjøl, sier han.

Vil synge

Odd Berg har som Gunder Bengtsson gitt Daniel lov til å gjøre som han vil med tida si.

- Jeg synes han skal prioritere familien sin. Det er det viktigste for Daniel og også for meg som onkel, sier han til Dagbladet.

Men han tror det er riktig av Daniel å være med laget så mye han orker.

- Han kan ikke være vekk hele tida. Han må holde seg i form. Da er han også klart god nok for laget. Dessuten tror også jeg det er godt for ham å være her i et annet miljø og tenke på noe annet.

I dag tror han på seier mot Tromsø. Tross alt har ikke Molde tapt for Tromsø siden 1996 på Alfheim (3- 1). Hjemme har ikke Molde tapt for Tromsø siden sjokkerende 0- 7 i 1995.

Og blir det seier, lover «Oddemann» sang i garderoben. Han liker nemlig å synge.

Hva han skal synge om det blir tre poeng? Jo, en gammel Molde-slager som heter:

«Vi er kun glade spillere, i Molde Fotballklubb.»

- Og vi har åpnet garderoben igjen, sier Odd Berg.

AVBREKK: Treningene med Molde er et velkomment avbrekk i en for tida vanskelig hverdag for Daniel Berg Hestad. Molde-strategen innrømmer at det er enda morsommere å trene nå som onkel Odd har fått ansvaret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media