- Det har vært tungt

Eirik Bakke håper han og lagkameratene endelig kan begynne å tenke på å spille fotball igjen etter noen blytunge måneder.

I går ble Leeds-spillerne enige med klubbledelsen om en lønnsreduksjon på 25 prosent, og det berger trolig Leeds fra å bli satt under administrasjon.

- Å godta lønnskutt var det minste vi kunne gjøre for å berge klubben vår. Det er langt bedre enn null, som det kunne ha blitt om klubben gikk konkurs. Alle må bidra i en vanskelig situasjon, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

- Bare fotball

Bakke håper nå han kan gå på trening igjen, uten å ha konkurstrusselen hengende over hodet.

- Det påvirker deg enten du vil det eller ikke. Det har vært en tung tid de siste ukene. Særlig siden vi også har slitt sportslig og tapt de fire siste kampene. Stemningen har ikke vært god. Forhåpentligvis blir det enklere nå som vi bare har fotballen å konsentrere oss om, sier han.

Bakke har vært i Leeds i snart fem år.

- Og jeg vil bli her de tre åra jeg har kontrakt. Jeg trives enormt godt, og har nettopp kjøpt meg nytt hus. Så jeg håper vi greier å snu dette, og berger plassen.

Bakke gjorde comeback fra kneskaden en drøy måned tidligere enn planlagt.

- Så formen er ikke helt topp ennå, men den bruker å komme med mer kamptrening, sier han.

Kneet er bra, men denne uka har han igjen stått over trening på grunn av ei lårhøne.

Med Leeds' sportslige motgang gleder Bakke seg som en unge til å møte til landskamp for nye Norge under Åge Hareides ledelse.

- Sugen

- Jeg er enormt sugen på landslaget igjen, sier Bakke, som er imponert over prestasjonene til de hjemlige spillerne i Asia.

- Det er spennende med spillestilsskiftet til Åge Hareide. Det passer meg veldig godt at han vil spille ballen mer gjennom midtbanen. Det er der jeg føler jeg har mest å bidra med, og det passer meg nok litt bedre enn slik vi spilte før.

Sist Bakke spilte med flagget på brystet, var hjemme mot Romania i juni.

OPTIMIST: Eirik Bakke innrømmer at han og de andre Leeds-spillerne ikke har vært upåvirket av det økonomiske uføret Leeds har vært igjennom. Her er han mot Tottenham tidligere denne måneden, sammen med lagkamerat Wayne Bridges.