Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det hemmelige møtet som forandret Liverpool: Klopp forbløffet eierne

Åtte måneder seinere kan det resultere i Europa League-triumf.

GODT FORBEREDT: Jürgen Klopp overbeviste Liverpool-eierne om at han var rett mann for trenerjobben sist høst. Foto: Scanpix
GODT FORBEREDT: Jürgen Klopp overbeviste Liverpool-eierne om at han var rett mann for trenerjobben sist høst. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter tre troféløse år med Brendan Rodgers som manager, agerte Liverpools eiere i oktober i fjor. Et massivt press hadde bygget seg opp mot nordiren, som aldri hadde klart å innfri forventningene på Anfield. Sparkingen overrasket derfor ingen, heller ikke arbeidsløse Jürgen Klopp.

I dagene før nyheten kom pratet den tidligere Borussia Dortmund-treneren sammen med rådgiver Marc Kosicke om muligheten for at Liverpool-jobben kunne bli ledig. Kort tid etter Rodgers' annonserte avgang ringte også tyskerens telefon. Det var administrerende direktør Ian Ayre som spurte om Klopp ville møte Liverpools eiere i New York for en prat.

Overbeviste Klopp sa ja, avlyste noe motvillig ferieplanene han hadde lagt sammen med familien og begynte umiddelbart å forberede seg til møtet med John W. Henry, Mike Gordon, Tom Werner og Ayre.

Resultatet ble en seks timer lang prat på et advokatkontor i den amerikanske storbyen, hvor Klopp briljerte med analyser for hvordan han ville gjøre det mange eksperter karakteriserte som feilslåtte storkjøp til velfungerende brikker i hans fremtidige Liverpool-system.

Eierne ble raskt overbevist. Klopp var deres mann. Selv om tidligere Real Madrid-manager Carlo Ancelotti også var ledig på markedet, tok Liverpool ikke engang kontakt med ham. Allerede en halvtime etter Klopps første møte med Liverpool-toppene ringte Henry til Kosicke for å diskutere managerens kontraktsbetingelser, ifølge The Telegraph.

Kan bli historisk Åtte måneder seinere har Klopp gjort akkurat det han sa. Navn som Emre Can, Adam Lallana, Dejan Lovren, Roberto Fimino og Divock Origi har alle gått fra å se middelmådige ut til å bli bunnsolide spillere på et lag som i kveld kan ta Liverpools første europacuptrofé på 11 år.

Uansett hva som skjer i Europa League-finalen mot spanske Sevilla, er Klopp klar på én ting:

- Etter sju-åtte måneder her, kan vi si at det føles som om klubben er på god vei. Du ser det på banen: Vi ønsker å vinne alt. Vi ønsker å kjempe for alt. Vi har skapt en virkelig god atmosfære rundt Melwood og Chapel Stress. Det er utrolig hvilke vidunderlige øyeblikk vi har hatt siden vi kom til klubben. Jeg mener at det er grunnlaget for framtidig suksess, sier Klopp til Liverpool Echo og får skryt av nevnte Lallana.

- På kampdager er Klopp opprømt og emosjonell. Det gjør ham til den han er. Folk snakker om klemmene han gir til alle, og noen ganger kan det bety mye for en spiller. Det gjør at du føler deg ønsket og det viser at han verdsetter den harde jobben du har gjort, sier Lallana.

PS: Liverpool-Sevilla har avspark klokken 20.45. Kampen vises på Max.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!