Det hemmelige spillet

Da Nils Johan Semb annonserte sin avgang, bestemte Fotballforbundet (NFF) seg umiddelbart for at Åge Hareide skulle bli ny landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kan i dag avsløre at Hareide allerede i uke 38, midt i september 2003, inngikk en muntlig avtale om å bli Sembs etterfølger. Bare en håndfull personer visste om dette. Utenom president Per Ravn Omdal og styret i NFF, var det etter det Dagbladet kjenner til, bare Karen Espelund, markedssjef Ronny Aasland i NFF, og sponsorguru Jacob Lund i DnB, som visste om avtalen. Dagbladet vet at ledelsen i NFF var meget bestemt på å få Hareide som sjef, og at flere sentrale sponsorer trykket hardt på for å få byttet ut Semb med Hareide. De trodde på Hareide, og var sikre på at han ville bli en suksess. Sentrale kilder antyder overfor Dagbladet at Hareide var så sterkt ønsket som landslagssjef i fjor høst, at han trolig hadde overtatt jobben i desember uansett om Nils Johan Semb hadde greid å føre Norge til EM.

Såpeopera

Hareide selv er ordknapp om prosessen som ut i slutten av november kulminerte med tidenes mediasåpeopera.

-  Det som skjedde i fjor høst har jeg lagt bak meg, og jeg ønsker ikke å si så mye om detaljene. Det er på en måte uinteressant for meg å kommentere i dag. Jeg er mest opptatt av det som skal skje i Italia neste uke, sier Hareide til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer