Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stina Nilsson blir skiskytter

Det hemmelige spillet

Stina Nilssons bytte til skiskyting skaper sjokkbølger i langrenns- og skiskyttermiljøet. Nå avsløres flere detaljer om spillet bak.

BYTTER IDRETT: Stina Nilsson bytter fra langrenn til skiskyting. Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP
BYTTER IDRETT: Stina Nilsson bytter fra langrenn til skiskyting. Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP Vis mer

Tommy Mattsson, våpenansvarlig i Nilssons skiskytterklubb Lima SKG, sier til Aftonbladet at han skjønte noe var på gang da Nilsson (26) i «hemmelighet» kontaktet klubben for å få våpenlisens.

Beskjeden fra pappa Nilsson var ifølge Mattsson tydelig:

- «Ikke gjør noen stor greie ut av dette». Så jeg nevnte det ikke for noen, utenom klubblederen og et par personer i styret. Ytterst få har visst om dette, sier han.

- Virket søkt

Mattsson sier at Nilsson kontaktet klubben allerede i slutten av juli i fjor. Forklaringen skal da ha vært at hun ville teste litt.

- Innerst inne håpet jeg vel på at det skulle føre til bytte av idrett, men med tanke på den posisjonen hun har i langrenn - som en av verdens beste - virket det søkt.

Nå har hun imidlertid gjort det sjokkerende byttet, og skiskytterklubbene vil trolig kjempe for å få henne på laget, sier Mattsson.

Det var tidligere denne uka Stina Nilsson delte nyheten med fansen.

Nilsson er en av langrennssportens største stjerner og tok blant annet gull i sprint i OL i 2018 og to gull i stafett og sprintstafett under VM i Seefeld i fjor. Totalt har hun sju VM-medaljer og fem OL-medaljer på merittlista fra langrennssporet.

MT

- Min grunntanke var å gå langrenn ett OL til og så bytte etter sesongen 2022. Men på grunn av skaden min har jeg fått mye tid til å tenke og prøveskyte og jeg kjenner at jeg virkelig ikke vil vente lengre. Det er altfor morsomt for det, uttalte Stina Nilsson i en pressemelding.

Ifølge Expressen satser hun på å nå den absolutte verdenstoppen.

Nilsson mister støtte fra Det svenske idrettsforbundet når hun nå ikke er blant verdens beste i sin idrett. Men her jobbes det med en løsning, opplyser forbundet til avisa.

En spesialløsning kan også gi henne landslagsplass ganske snart.

- Vi har gjort det tidligere, når langrennsløpere har villet bytte. Ingen av dem var jo på Stinas nivå, sier Thomas Engdahl, sportssjef for svenskenes olympiske komité.

Gøy

Vinterens VM-dronning i skiskyting, Marte Olsbu Røiseland, gleder seg over å få en ny profil inn i skiskyttermiljøet. Det uttrykte hun tidligere denne uka.

- Det er kjempegøy. Skiskyting er absolutt den gøyeste idretten, så jeg skjønner valget hennes veldig godt, sier en lattermild Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Olsbu Røiseland mener det vil løfte et allerede godt svensk landslag med Hanna Öberg i spissen å få med Stina Nilsson i treningsarbeidet og som en forse på den fysiske biten.

- Jeg tenker det er kjempebra for svensk skiskyting, de har opparbeida seg et godt landslag over de siste sesongen. Å få Stina Nilsson som er en god langrennsløper kan styrke laget ytterligere. Det er skytingen de har vært maskiner på og vunnet løp på de siste åra. Å få en fysisk løper, da kan de andre svenske løperne bli farlige allerede neste år, spår Olsbu Røiseland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!