Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det hender at også små skader tar en uke. Da er vi i trøbbel

Grimsbø holdt munn om kneskade.

KNETRØBBEL: Landslagskeeper Kari Aalvik Grimsbø sto en god kamp mot Romania i EM-åpningen i går kveld. I dag ble hun sendt til MR-undersøkelse for et vondt og sårt kne - og foreløpig er det usikkert når hun er tilbake i mål.
KNETRØBBEL: Landslagskeeper Kari Aalvik Grimsbø sto en god kamp mot Romania i EM-åpningen i går kveld. I dag ble hun sendt til MR-undersøkelse for et vondt og sårt kne - og foreløpig er det usikkert når hun er tilbake i mål. Vis mer

DEBRECEN (Dagbladet): Landslagskeeper Kari Aalvik Grimsbø (29) sto en god kamp da Norge banket Romania 27-19 i  EM-åpningen i ungarske debrecen i går kveld.

For hennes egen del var derimot ikke alt like lyst. Under kampen fikk hun smerter i det ene kneet. Hun valgte derimot å holde munn om den mulige skaden i går kveld, i håp om at det bare var noe som ville gå over.

- Ikke noe akutt - Hun kjente litt under kampen, og det ble nesten verre da hun ble kald. Når hun i tillegg hadde vondt i morges, så måtte vi hive oss rundt og få sjekket dette. Hun er derfor sendt på MR-undersøkelse, sier landslagslege Nils Ivar Leraand til Dagbladet.

Is og smertestillende var ikke nok til å fjerne smerten i kneet.

Leraand håper og tror at det ikke er noe akutt, men våger ikke å begi seg på noen diagnose før han får svarene fra MR-undersøkelsen. Det håper han å få i løpet av kvelden.

- Det er ikke noe akutt menisk eller korsbånd, så vi får bare vente og se når vi får svarene, sier han.

- Et spørsmål om smerte Grimsbø hvilte de ti siste minuttene av gårsdagens kamp, men landslagslegen er klar på at det ikke hadde noe med smertene i kneet å gjøre.

- Kari var også litt forkjølet før kampen, så det var bare for å gi henne litt hvile.

- Hva skal til for at hun ikke er klar mot Ukraina i morgen?

- Det blir et spørsmål om smerte, med mindre vi får andre svar på MR-undersøkelsen. Jeg håper det er noe vi kan gjøre noe med, slik at vi får henne klar fort.

- Men det hender at også små skader tar en uke. Da er vi i trøbbel midt i et mesterskap. Det er det som er problemet midt oppi her, sier legen til Dagbladet.

- Har noen teorier - Hva tror du smertene skyldes?

- Jeg har noen teorier, men det har jeg ikke så lyst til å dele. Men om det er det jeg tror det er, så er det håp om å få henne fort tilbake.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson ville ikke si noe om Grimsbøs skade i går. Han avventer svarene fra det medisinske apparatet før han tar en avgjørelse på Grimsbøs videre skjebne i EM.

- Vi får komme med diagnosen og prognosen, så får Thorir og Mia (Hermansson Högdahl) avgjøre om de vil gå for det ene eller andre.
Jeg håper vi vet litt mer i løpet av kvelden, sier Nils Ivar Leraand.

- Styrke å være to Trolig vil Silje Solberg (24) stå mot Ukraina i morgen uansett. Keepertrener Mats Olsson har lagt opp til at keeperduoen i utgangspunktet vokter det norske målet i annenhver kamp.

Silje har stått veldig bra i danske Team Tvis Holstebro i høst, og føler seg klar for oppgaven.

— Vi får se hva som skjer med Kari. Jeg håper det ikke er noe farlig. Det er alltid en styrke å være to, sier Silje Solberg til NTB.

• NB! Om Kari Aalvik Grimsbøs skade er mer alvorlig enn først antatt og hun mister resten av mesterskapet, så blir Grimsbøs norske keeperkollega i Esbjerg, Emily Stang Sando hentet inn som reserve.

USIKKER: Landslagslege Nils Ivar Leraand sendte Kari Grimsbø på MR-undersøkelse i dag, men håper at kneskaden ikke er så alvorlig at hun er ute for resten av mesterskapet.
USIKKER: Landslagslege Nils Ivar Leraand sendte Kari Grimsbø på MR-undersøkelse i dag, men håper at kneskaden ikke er så alvorlig at hun er ute for resten av mesterskapet. Vis mer