SØKTE HAN STATSBORGERSKAP? Onsdag møtte Petter Northug svenskekongen i Stockholm. Mon tro om trønderen fortalte Carl Gustaf om sine hemmelige drømmer om å være svenske. Foto: Anders Wiklund, Scanpix
SØKTE HAN STATSBORGERSKAP? Onsdag møtte Petter Northug svenskekongen i Stockholm. Mon tro om trønderen fortalte Carl Gustaf om sine hemmelige drømmer om å være svenske. Foto: Anders Wiklund, ScanpixVis mer

- Det hender jeg ønsker at jeg var svensk

Og Petter Northug forklarer sine svenske venner hvorfor han er «kaxig».

||| (Dagbladet): Den svenske avisa Expressen har i dag et stort intervju med Petter Northug, hvor journalisten lar seg overraske av de myke sidene skikongen av Norge legger for dagen.

Og hvor Petter plutselig avslører at han noen ganger skulle ønske at han var svenske:

- Det hender at jeg ønsker at var svensk i stedet. I alle fall når jeg tenker på hvordan livet mitt er nå. Å få være mer anonym. Få ro og fred. Sånne ting, sier han.

Northug tror nemlig at han ikke vill blitt like profilert som skiløper i nabolandet, der de har verdensstjerner i store idretter som ishockey og fotball.

Han forklarer også Expressen om sine to personligheter. Den rolige, beskjedne Petter som venner og kjente forteller om. Og den andre som snakker i breiale vendinger som blir  til tabloide overskrifter.

- Det er sånn jeg er - to fortkjellige personligheter. Når jeg er i det stadiet at jeg har begynt å fokusere på en konkurranse, forandres jeg mentalt. Blir tøffere. Skarpere. Og da kan det lett ende med kommentarer og en ordkrig.

- Hvorfor gjør du det?

- For å sette press på meg selv. Slår jeg meg på brystet offentlig, tvinges jeg også til å leve opp til det i skisporet, forklarer Northug.

I skrivende stund er han i løypene i Falun på 2 x 10 kilometer skiathlom.