Enorme forskjeller i utbetalinger for kvinner og menn i fotball-VM

- Det henger ikke på greip

Det sier VM-vinner Hege Riise om de enorme forskjellene.

STORE FORSKJELLER: Vinneren av fotball-VM for menn får over 13 ganger så mye utbeltat i bonuser fra FIFA som kvinnene. Her jubler de norske jentene etter å ha tatt seg videre til kvartfinalen. Foto: NTB/Scanpix
STORE FORSKJELLER: Vinneren av fotball-VM for menn får over 13 ganger så mye utbeltat i bonuser fra FIFA som kvinnene. Her jubler de norske jentene etter å ha tatt seg videre til kvartfinalen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor endte VM-bonusen for herrer på svimlende 3,4 milliarder norske kroner. Til sammenligning vil bonusen som utbetales til VM-vinneren på kvinnesiden være på 256 millioner kroner, viser tall fra FIFA.

Den tapende finalisten vil sitte igjen med omlag 240 millioner kroner, mens bronsevinneren vil få utbetalt i overkant av 205 millioner norske kroner.

Spilleren som ble kåret til mesterskapets beste da Norge vant VM i 1995, Hege Riise, er krass i det hun blir konfrontert med tallene.

- Det henger ikke på greip. Det er som alt annet. Man ligger langt etter. Før man får tallene vet man ikke at det er så store forskjeller. Det er viktig at det blir satt lys på. At det er fra FIFA gjør det også verre, ettersom premiepenger bør være premiepenger, uansett kjønn, sier Hege Riise til Dagbladet.

Hun mener FIFA har gjort mye riktig når det kommer til kvinnefotballen de siste årene, men at de fremdeles har en lang vei å gå.

- De har gjort en god del, men man merker jo at det er på langt nær er nok.

- Tror du vi noen gang kommer til å se en viss likhet i disse utbetalingene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer