- Det her er en voldshandling på grensen til et terroristangrep

Nå frykter svenskene mer tribunebråk i toppkamp.

(Dagbladet): Kampen mellom Hammarby og Gais i den svenske Superettan i fotball måtte stanses i 2. omgang i går kveld.

En gruppe på rundt 40 svartkledde fans tok seg til den tomme tribunen ovenfor Gais-fansen og startet med å kaste alt mulig ned mot dem, blant annet øl, mynter og knallskudd.

- Dette er den største skandalen på lang tid i svensk fotball. Det er fullstendig uakseptabelt, sier Gais' sportssjef Jonas Lundén.

Klar tale Det svenske fotballforbundet har måtte tåle krass kritikk etter torsdagens skandalekamp. I dag har president Karl-Erik Nilsson gått knallhardt ut mot fotballpøblene.

- Jeg blir forbanna og trist når noe sånn skjer. Det er et fåtall som ødelegger gleden for så mange. Det her er en voldshandling på grensen til et terroristangrep, sier Nilsson til Aftonbladet. Det svenske fotballforbundet la i dag ut en pressemelding hvor de advarte supportere mot å bråke før kampen. Der skrev Nilsson:

Frykter mer I Norge har også casuals kommet i søkelyset den siste uka. Det startet da Vålerenga-casuals overfalt Brann-supportere på vei inn til Ullevaal på søndag.

Det samme problemet har Sverige slitt med i flere år.

Nå frykter IFK Göteborg mer tribunebråk før hjemmekampen mot AIK på mandag. Det florerer rykter om at bortesupporterne har kjøpt billetter blant hjemmefansen, skriver svenske aviser.

- Supportere har ringt og advart meg om det. Vi tar det svært alvorlig og har beredskap til å takle det, sier sikkerhetssjef Tommie Elgestål til Expressen.

Ekstra bemanning Politiet kommer til å ha mellom 2-300 i jobb under kampen for å sikre stadion. Både IFK og AIK henger med i gullkampen i Sverige. Det er stor spenning før oppgjøret.

- Hvis det viser seg at supportere vil bråke på banen er det et kjempeproblem for arrangørene, sier politiets innsatssjef Martin Fredman. Han røper at politiet kan storme stadion om det blir nødvendig.

- Vi er klare for å gå inn på stadion om noe skjer, sier Fredman til Expressen.