- Det her kan være det viktigste partiet i VM-kampen

Mener sjakk-forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forfatter Aage Sivertsen tror det psykologiske spillet i sjakk-VM kan endre seg om Vishy Anand tar et nytt poeng i onsdagens parti.

Inderen tok en knusende seier over Magnus Carlsen i det tredje partiet tirsdag. Aage Sivertsen skriver bok om Carlsen. Han frykter nordmannen havner bakpå om han ikke vinner onsdagens parti med hvite brikker.

- Det her kan være det viktigste partiet i VM-kampen. Fordi det viktig i psykologien i dag er om han vinner, spiller uavgjort eller taper. Hvis de spiller remis i dag, vil det være en psykologisk seier for Anand, og selvsagt kolossalt viktig hvis han vinner, sier Sivertsen til NTB.

Ekspert på remis Sivertsen mener at et uavgjortresultat for den regjerende verdensmesteren onsdag kan få katastrofale følger for 23-åringen videre i mesterskapet.

- En remis i dag betyr at Anand kun kan satse på å vinne et parti til, og han er ekspert på å spille remis. Hvis resultatet i dag ender remis, vil det være en fullstendig snuoperasjon psykologisk.

Mange hadde avskrevet den indiske sjakkspilleren etter nederlaget i annet parti. Anand var langt nede, men slo sterkt tilbake ved hjelp av gode forberedelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer