Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det her ser ut til å bli en skikkelig DRITT-VINTER

Slik reagerer svenskene på den norske dominansen.

NORSK DOMINANS: Sånn ser artikkelen på svenske Expressens nettside ut, etter at Norge tok 17 pallplasser i helga. Skjermbilde: Expressen
NORSK DOMINANS: Sånn ser artikkelen på svenske Expressens nettside ut, etter at Norge tok 17 pallplasser i helga. Skjermbilde: Expressen Vis mer

LILLEHAMMER / OSLO (Dagbladet): Norge og Sverige liker å konkurrere mot hverandre, kanskje spesielt i skisporet.

Men etter at helgas verdenscup er over, så er det en klar fordel Norge.

På seks renn så tok Norge 17 pallplasser, og det liker ikke svenskene.

Skuffede svensker Expressen har valgt å slå opp en artikkel på sin nettside, med bilde av de norske skistjernene, og tittelen:

- Det her ser ut til å bli en skikkelig DRITT-VINTER.

Det har vært mye snakk om den norske dominansen i langrennssporet, og Marit Bjørgen fikk spørsmål før helgas konkurranse om hun trodde det ble et norskt mesterskap i de internasjonale rennene denne sesongen.

- Jeg tror det er flere som kommer etter hvert, også Justyna Kowalczyk og Charlotte Kalla, svarte Bjørgen.

Norge dominerer I dag var det en ny bra dag, sett med norske øyne, men den norske landslagsledelsen tror ikke Norge kommer til å dominere hele sesongen.

- Det er åpenbart flere her som ikke er i form. De kommer nok utover sesongen, og når vi kommer til VM er det nok mange andre som også kommer i siget og gir oss ganske hard match, sier Egil Kristiansen.

- Er dominansen litt i overkant?

- Det kan du si, men det er gratis å trene. Vi vet vi forbereder oss godt og gjør en god jobb så får de andre nasjonene gjøre det de også. Men jeg tror det jevner seg ut, det snudde fort i Sotsji også, sier Vidar Løfshus.

Alex Harvey avbrøt forøvrig intervjuet Dagbladet hadde med landslagssjef Løfshus for å si: - Hvis dere trenger litt treningsråd, så bare ring meg.

Det ble ingen pallplass på Charlotte Kalla denne helga, og hun mener det er en fare for sporten at de norske er så dominerende.
- Javisst er det jo en fare for sporten, men hva skal vi gjøre? Vi gjør det beste vi kan, sier Charlotte Kalla til Dagbladet.
Store lønnsforskjeller Det skilte drøye 48 sekunder mellom Martin Johnsrud Sundby og Calle Halfvarsson på dagens jaktstart i verdenscupen på Lillehammer. Svensken ble nummer seks, etter fem nordmenn.

Økonomisk skiller det mye mer mellom utøverne fra de to landet.

Svenske Expressen har i dag laget oversikt som viser hvor mye de svenske skistjernene tjener sammenlignet med de norske, og mens svenskene har en grunnlønn på 120 000 kroner i tillegg til en godtgjørelse på 75 000 kroner, så tjener de norske stjernene Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen og Therese Johaug 900 000 mer  - 1 120 000.

Kan påvirke resultatet Det kan også være med på å gi nordmenne en fordel i sporet, for Calle Halfvarsson er klar på hva han ville brukt pengene på, hvis han hadde tjent like mye som Johnsrud Sundby.

- Da hadde jeg hatt et bedre treningsopplegg. Da hadde jeg hatt råd til å dra til de stedene hvor treningsforholdene er optimale.

- Kunne det hatt en innvirkning på resultatene dine?  spør Expressen.

- Helt klart, svarer Halfvarsson.