<strong> STORT PRESS:</strong>  Det er stort press på Ståle Solbakken foran morgendagens hjemmekamp mot Kaiserslautern. Köln-treneren tror ting vil snu. Foto: Andreas B. Høyer.
STORT PRESS: Det er stort press på Ståle Solbakken foran morgendagens hjemmekamp mot Kaiserslautern. Köln-treneren tror ting vil snu. Foto: Andreas B. Høyer. Vis mer

- Det her skal vi klare

Solbakken tror ting vil snu i Köln.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KÖLN (Dagbladet): I morgen spiller Köln og Ståle Solbakken hjemmekamp mot Kaiserslautern i den tredje serierunden i den tyske Bundesligaen.

Tysk presse har for lengst erklært hjemmemøtet på RheinEnergieStadion for Solbakkens skjebnekamp.

Selv er Köln-treneren klar på at resultatene vil komme.

- «Det her skal vi snu», det er holdninga jeg har. Jeg er sikker på at dette skal bli en suksess, sier Solbakken bestemt.

De første ukene av den nye sesongen har bevist hvor store forventningene i fotballgale Köln er. Det har også blitt tydelig at byens stolthet har for vane for å sparke trenere. For Solbakkens del er det viktig å vise at han er hundre prosent dedikert til klubben.

- I en klubb hvor det er så mye utskiftninger, er det en viss fare for at folk i klubben ikke involverer seg hundre prosent. Derfor er det viktig at jeg går foran som et godt eksempel. Alle må stupe inn i utfordringene, sier Köln-treneren.

Må tenke positivt
Forrige seriekamp, 1-5 tapet mot Schalke 04 på Veltins Arena, gjør at Solbakken har fått den verst tenkelige starten på sin tyske trenerkarriere.

Ifølge treneren var det en merkelig kamp, hvor Köln spilte en nær perfekt førsteomgang før de totalt kollapset etter pause. Etter kampen mente han laget var «mentalt svake».

Siden helgen har Solbakken jobbet med spillernes innstilling.

- Vi må tenke positivt. Gjør du en feil, slår du en dårlig pasning, må du glemme det. Det handler om å løpe den ekstra meteren, om å hjelpe lagkameraten din. Fokuserer du på oppgavene dine, er det ofte lettere.

- Det kan ikke være sånn at vi ikke takler å slippe inn et mål. Mot Schalke får vi en uheldig scoring rett før pause, så scorer de på den første sjansen sin i andreomgang. Da detter vi fullstendig sammen, sier Solbakken.

Skadeproblemer
Om det ikke er vanskelig nok fra før, ble det faktisk enda verre for den nye Köln-treneren i midtuka. Først ble keeper Michael Rensing skadet på trening og er ute i en lengre periode. Så ble lagets store stjerne, Lukas Podolski, syk.

Og når i tillegg stopperen Youseff Mohamad heller vil spille for den saudiarabiske klubben Al Ahli, enn Solbakkens Köln, er det enda tynnere i rekkene enn det har vært de tidligere ukene.

- Jeg har vært litt uheldig. Med førstekeeperen ute og nå også Podolski, har jeg litt å stri med.

Den mye omtalte tyske pressen derimot, den er ikke Solbakken spesielt opptatt av, selv om han har fått med seg overskriftene om at møtet med Kaiserslautern er Solbakkens «endspiel».

- Pressen er det minste problemet. Det er som regel de såkalte tyske ekspertene som tar litt i. Det tåler vi, sier den tidligere FC København-treneren.

Så spørs det om de tyske journalistene er like hyggelige på trykk som de var på dagens muntre pressekonferanse.

- Det er vel en forskjell på hva de sier til deg og hva de skriver, flirer Solbakken.

GODT OPPMØTE En rekke pressefolk hadde møtt opp på pressekonferansen, dagen før dagen.
GODT OPPMØTE En rekke pressefolk hadde møtt opp på pressekonferansen, dagen før dagen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer